Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, ''Hükümetimizden, çiftçilerimizin yeniden ayağa kaldırılması için destek istiyoruz'' dedi.
Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplantısı Germencik Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde yapıldı.
Posacı, toplantıda yaptığı konuşmada, son 5-6 yıldan bu yana çeşitli nedenlerle borçlanarak, zor günler geçiren çiftçilerini yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi.
Bu amaçla ilerideki günlerde Ankara'ya giderek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacaklarını bildiren Posacı, özellikle çiftçi borçlarının 5 yıla yayılarak yeniden yapılandırılması konusunda talepte bulunacaklarını kaydetti.
Posacı, ''Hükümetimizden, çiftçilerimizin yeniden ayağa kaldırılması için destek istiyoruz. Bugüne kadar tarıma önem veren hükümetimizin, bunu da göz önüne alacağına inanıyoruz'' dedi.
Rıza Posacı, Çine ve İkizdere Barajının su tutmaya başlaması ve Menderes Nehri'nin ıslahı sayesinde ileri ki yıllarda Aydın ve çevresindeki pamuk üretiminin eski günlerine döneceğine inandığını da dile getirdi.
Germencik Ziraat Odası Başkanı Ali Arslan da bölgelerinde bu yıl özellikle incir üreticilerinin zor durumda olduğunu ifade ederek, incir üreticilerinin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.