Hükümet değişikliklerinde görülebilecek türden atama yoğunluğu, Gül'ün 2.5 aylık Köşk görevi süresince gerçekleşti.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer"den geri dönen bürokrat atamaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün göreve gelmesinin ardından eksiksiz onaylanıyor. Gül, göreve geldiği 28 Ağustos"tan bu yana 141 bürokratın atama kararını onayladı. Cumhurbaşkanı Gül"ün hafta başında onayladığı 24 atama kararının ardından Resmi Gazete"de bugün de Başbakanlık ve çeşitli bakanlıklara ait 15 atama kararı yayınlandı. Kasım ayında 71 bürokratın ataması gerçekleşirken, sadece bu hafta 39 bürokrat atandı.

Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayımlanan kararlara göre, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığına yeni atamalar yapıldı. Buna göre Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına Adnan Ertem ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Fiden atandı. Başbakanlık Müşavirliğine ise Ömer Fatih Sayan ile Ahmet Berat Çonkar getirildi.
Adlî Tıp Kurumu Üçüncü Adlî Tıp İhtisas Kurulu Başkanlığına Uz. Dr. Nur Birgen, İkinci Adlî Tıp İhtisas Kurulu Ortopedi ve Travmatoloji Üyeliğine Prof. Dr. Bener Şen ve Üçüncü Adlî Tıp İhtisas Kurulu Adlî Tıp Üyeliğine Uz. Dr. Ahmet Sadi Çağdır yeniden atandılar.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne Dr. Ali Arıduru, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığına Dr. Mustafa Kaya atandı.
Tarımsal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına, Dr. Müslüm Beyazgül getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığına Ahmet Erdem atandı.

Türkiye Petrolleri A.O.Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Yurdal Öztaş, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Muzaffer Külcü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil Alış atandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Akça, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile görevlendirildi.

ANKA