AYDINPOST ÖZEL - Gar resteurant"ta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak ve Recep Taner ile il Başkanı Hasan Muti ve göreve yeni seçilen merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri; eşleri ile birlikte katıldı. Merkez ilçe kongresi sonrası yeni seçilen yöneticiler; milletvekilleri, il Başkanı ile birlik görüntüsü verdiler.

“DEMOKRATİK AÇILIM” TARTIŞMALARI DAMGASINI VURDU

MHP merkez ilçe Başkanı Mehmet Uysal yaptığı konuşmada hükümetin “Demokratik açılım” paketine sert bir dille eleştirdi.

Uysal özetle; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, son günlerde ülke gündemimizi işgal eden sözde aydın ilan edilen bazı kesimlerce ve iktidar partisince “Demokratik açılım” adı verilen bazen ise sözde “Kürt sorununun çözümü” adı altında kamuoyuna takdim edilmektedir. Türkiye"nin etnik, mezhep ve kültürel farklılıklar temelinde bir çekişme ortamına sürüklenmeye çalışıldığının, bu ayrışmalar neticesinde devletimizin üniter yapısının, milletimizin birlik ve beraberliğinin tartışmaya açılarak yok edilmeye çalışıldığının farkındayız. Bu ayrıştırmanın ise tahmin edilemeyecek boyutlarda risk taşıdığı ve ülkemizde yaşayan hiçbir vatandaşımızın yararına olmadığı da muhakkaktır” dedi.

Sözlerine, “Türkiye"deki sorunun adının “Kürt ya da Türk Sorunu” değil “Demokratik çözüm” sorunu değil sorunun adı; Yenidünya düzeni, küreselleşme ve Büyük Ortadoğu Projesi adı altında sistematik hale getirilmeye çalışılan sömürgeci ve emperyalist yapının ülkemizin ve milletimizin temel dinamiklerine vatan haini teröristler ve yerli işbirlikçileri vasıtasıyla koymaya çalıştığı bölücü terör sorunudur” diyerek devam etti. Uysal, Hükümeti; DTP, sözde aydınlar ve İmralı canisiyle aynı paralelde sunulan “Demokratik açılımının” içeriğini açıklamaya davet etti.

MHP MİLLETVEKİLLERİ HÜKÜMETİ TOPA TUTTU
TANER; AKP, DTP VE PKK İLE EŞ GÜDÜM İÇİNDEDİR

Daha sonra söz alan milletvekili Recep Taner; AKP Hükümetini terör örgütü PKK ve meclisteki uzantısı DTP ile eşgüdüm içinde olmakla suçladı.

Hükümeti açlık, yolsuzluk, yoksulluk gibi gerçekleri gündemden uzaklaştırmak için suni gündem oluşturmakla suçlayan milletvekili Taner, “Bize hiç kimse milliyetçilik dersi veremez! Hele hele kendini Büyük Ortadoğu Projesi"nin eş başkanı ilan eden, “Türkiye Türklerindir” sözünden rahatsız olan bir başbakan hiç veremez!” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi"nin mensupları olarak bu oyunu bozacaklarını anlatan Taner; “Kürt Açılımı” AKP"nin bitişi olacaktır” dedi.

UZUNIRMAK; AKP İŞBİRLİKCİDİR!

Recep Taner"den sonra söz alan milletvekili Ali Uzunırmak"ta hükümete yüklendi.

“Dedelerinden, babalarından devletle kavgasını bildiğimiz bazı zevatlar Demokratik açılımcı oldular. Türk vatandaşlığı şuurunu yok ediyorlar” diyen Uzunırmak; “Bu açılım bize Osmanlı"nın son zamanlarını hatırlatıyor” dedi.

AKP Hükümetini işbirlikçi olmakla suçlayan Uzunırmak, “Bunu açıkça söylemekte hiçbir sakınca görmüyorum: AKP Hükümeti işbirlikçi olmayı tercih etmiştir” dedi.

Uzunırmak sözlerine “Türkiye üzerinde hesapları olan yabancılar, sözde aydınlar ile AKP Hükümeti"nin uygulamaları ile Kürtler imtiyazlı hale geldiler. Biz o imtiyazı vermeyeceğiz, eşit hale getireceğiz” diyerek son verdi.

MEHMET ERDEM BOYUNDAN BÜYÜK KONUŞMASIN!

Son olarak söz alan milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, “Demokratik açılım senaryosu dışarıda yazılmış, hükümet eliyle vizyona konmuştur” dedi.

Başbakan"ın, yanına Bülent Arınç"ı da alarak Büyükada"da azınlık temsilcileriyle yemek yediğini anlatan Kumcuoğlu burada neler konuşuldu? Ne sözler verildi? Diye sordu.

2000 kişi Selanik Valisi eşliğinde Yunanistan destekli olarak Trabzon"a taşınmasının tesadüf olmadığını anlatan Kumcuoğlu, “Yunanistan"a göre Türkiye köşeye sıkıştı, Türkiye taviz verecek deyip bastırıyorlar. AKP"nin mumu sönmek üzere onun için AKP"ye yaptırabilecekleri ne varsa yaptırmaya çalışıyorlar. 2010 sonbaharında seçim yapılacağı düşünülürse, işte o zamana kadar taviz almaya devam edecekler” dedi.

AKP ile sıkıntılarının Hükümetin şeffaf olmamasına bağlayan Kumcuoğlu, “Ne olduğunu bilmediğimiz bir açılım için bizden destek isteniyor. İçeriğini bilmediğimiz bir açılımı desteklememiz mümkün değildir. DTP"de Kürtleri temsil etmiyor. Bu aldıkları oydan da belli” dedi.

AKP milletvekili Mehmet Erdem"in “Demokratik açılımı desteklemeyen muhalefet açılımın altında ezilip yok olacak” sözlerine sert bir şekilde yanıt veren Kumcuoğlu, “Mehmet Erdem boyundan büyük laf etmesin. Aklını başına alsın. Açılım AKP"nin sonunu getirecek” dedi.