Hükümetin dökülmeye başladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Daha, Kısıklı"da bulunan villalarda kim oturuyor bunun hesabını sormadık” dedi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Hükümet zaten dökülmeye başladı” dedi.
Kılıçdaroğlu, dün Düzce"nin Gölyaka ilçesinde Hacı Bektaş Veli Derneği"ni ziyaretinde, bir vatandaşın, “Hükümeti artık silkeleyin” sözleri üzerine şöyle konuştu:

"Başörtüsü siyasetin değil"
“Biz hükümeti çok rahat silkeleriz. Biz sizden hafif bir destek bekliyoruz. Gerçi bu saatten sonra bizim silkelememize gerek kalmadı. Hükümet zaten dökülmeye başladı. Biz daha Üsküdar Kısıklı"da bulunan çift duvarlı villalarda kim oturuyor bunun hesabını sormadık.”
Kılıçdaroğlu daha sonra CHP"nin Gölyaka Belediye Parkı"nda düzenlediği eğitim seminerine katıldı. Kılıçdaroğlu, oy almak için halkın bölünmesine çalışıldığını savunarak, şöyle konuştu:
“Şurada geziyorum; başı açık, kapalı analarımız, bacılarımız var. Başı açık ya da kapalı olmak bu siyasetin konusu mudur? Siyasetin konusu işsizliktir. Eğer bir evde bir işsiz varsa o ev huzursuzdur. "Çocuğum ne zaman iş bulacak, iş bulacak da hemen evlendireğim" diyen sadece o aile değil, onu tanıyan komşular ve etrafındakiler de huzursuz. Bir ülkenin başbakanını düşünün. O başbakan çıksın şunu söylesin, "Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur". Biz çocuklarımızı niye üniversiteye gönderiyoruz? Daha iyi okusun, daha iyi iş bulsun, üniversiteyi bitirdiğinde daha iyi ücret alacak, daha iyi hayat standardında yaşayacak. Şimdi siz diyorsunuz ki, "Üniversiteye gitti geldi iş bulmasa da olur". Olmaz, herkesin çocuğu Sayın Başbakan"ın çocukları kadar şanslı değil ki. Onlara birileri iş verdi de, "Yok ben işte çalışmak istemiyorum mu?" dedi.”

Yoksul sigortası
Yoksul aileleri aile sigortası kapsamına alacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu yasa çerçevesinde ailedeki kadının hesabına parayı aktaracağız. Herhangi bir yerde, belediye ya da başka kurum ve kuruluşlar işçi alacağı zaman bu ailelerden alacak ve aile sigortası kapsamından çıkarılacak. "Siyasi Ahlak Yasası" getireceğiz. Siyasi ahlak olmadığı için bu memlekette kalpazandan başbakan oluyor. Dokunulmazlıkları kaldıracağız. Hırsızlık yapan, kalpazanlık yapan, yolsuzluk yapan milletvekillerine dokunamayıp ne yapacaksınız? Bunları kaldıracağız. Dokunulmazlık sadece milletvekillerinin kürsüden yaptığı konuşma konusunda olmalıdır. Düşünceye karşı dokunulmazlık olmalıdır” diye konuştu.  -DHA