CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için AKP’den somut adım beklediklerini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasının altını doldurması gerektiğini söyleyen Toprak, “Hükümet kamuoyu önünde bağlayıcı bir söz verirse Meclis’e girer, yemin ederiz” dedi. 

ODTÜ Vişnelik Tesislerin CHP milletvekillerinin bir araya geldiği kokteylde gazeteciler ile sohbet eden Toprak, "Ergenekon Davası" kapsamında tutuklu bulunan ve tahliye talepleri reddedilen CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’nin tüm milletvekilleri olarak Meclis’te yemin etmeyi çok istediklerini vurgulayan Toprak, tutuklu milletvekilleri konusunda AKP’den bir somut adım beklediklerini söyledi. “Bu konuda hükümetin samimiyetini görmek istiyoruz. Başbakanın balkon konuşmasının altı dolmalı” diyen Toprak, şöyle konuştu: 

“Yargı eliyle siyasetin dizayn edilmesini istemiyoruz, özel yetkili yargı istemiyoruz. Bizim iyi niyetimiz iktidar tarafından hala görünmüyorsa bunda bir art niyet vardır. Hükümet kamuoyu önünde bağlayıcı bir söz verirse Meclis’e gider yemin ederiz.” 

CHP'nnin hukukçu vekillerinden Süheyl Batum da tutuklu vekillerin Meclis'e gelmeleri için yasal bir düzenlemeye gerek olmadığını söyledi. (Anka)