Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 'demokratik açılım'ın ardından gündeme 'Ermeni açılımı'nın geldiğini belirterek, "Bu öyle bir açılım ki, burada Karabağ'dan çekilme, sözde soykırım iddialarından vazgeçmek yok. Sadece Türkiye'nin Ermenistan'a uyguladığı ambargonun kaldırılması var. Yani bu tek taraflı değil mi? Onun için soruyorum; hükümet kime çalışıyor?" dedi.

Şener, partisinin il başkanları toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türkiye'de kaos ve ayrıştırmayı körükleyen bir anlayış bulunduğunu savunan Şener, hükümetin izlediği politikaları eleştirdi. "Halkın sesi olarak nasıl yönetildiğimizin şifrelerini çözmek ve ortaya koymak zorundayız" diyen Şener, "Bu hükümet kime çalışıyor? Bunun cevabı bu mevcut hükümet, izlemiş olduğu ekonomi politikaları ile gelişmiş batı ekonomilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor" dedi.

Türkiye'de ekonomiye çökerten bir iktidar bulunduğunu ileri süren Şener, "İzlenen politikalar içeriye değil, dışarıya hizmet ediyor. Sabah akşam bunu kovalayacağız. Bu hükümet ne yapıyor, kime çalışıyor?" ifadesini kullandı. Ekonominin yanında, tarım ve hayvancılığında bitmek üzere olduğunu savunan Şener, hükümetin açıkladığı fındık stratejini, 'fındığı bitirme stratejisi' olarak değerlendirdi. Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elektriğe yüzde 10 zam yapıp, memura yüzde 2'yi gösterenler işte Türkiye'yi bitirip tüketenlerdir. Buradan tüm vatandaşlara sesleniyorum; oyunu çöz, Türkiye kazansın. Bizim alternatif ekonomi politikalarımızı, iktidara geldiğimizde uygulayacağız. Bu politikaları önümüzdeki hafta açıklayacağız. Kopya çekerler diye korkmuyoruz. Çözüm önerilerimizi hükümetin önüne koyacağız. Sadece ekonomi politikaları değil, bütün politikaları şöyle bir inceleyin. Bu hükümet kime çalışıyor? Bunu mutlaka sorun. Yapılan her icraatın ardından bunu bir refleks haline getirin".

ERMENİ AÇILIMI

Şener, hükümetin 'demokratik açılım' çalışması sürecinde yaşananları da eleştirdi. Bu süreçte tam bir kaos ortamı yaşandığı belirten Şener, "Böyle bir yönetim anlayışı olur mu? Devlet adamlığı bu mu? Birlik ve kardeşliğin geliştirileceği bir süreçte, kavga, dövüş ve ağza alınmayacak sözler sarf ediliyor. Yaşananlar herkesi derinden yaralamıştır. Bunun nedeni de yanlış yönetimdir" diye konuştu.

Sürecin başlangıçta yaptığı uyarıları da hatırlatan Şener, 'demokratik açılım'ın ardından 'Ermeni açılımı'nın gündeme geldiğini söyledi. "'Hükümet Ermeni açılımı başlattı' dersek, bunu düşünmemiz lazım" diyen Şener, şunları kaydetti:
"Bunu kim başlattı? Bunu sorgulamak gerekir. Bu öyle bir açılım ki, burada Karabağ'dan çekilmek yok. Sözde soykırım iddialarından vazgeçmek yok. Nasıl bir açılım bu?

Sadece Türkiye'nin Ermenistan'a uyguladığı ambargonun kaldırılması var. Yani bu tek taraflı değil mi? Onun için soruyorum hükümet kime çalışıyor? Başbakan Erdoğan, 31 kez 'Ben Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanıyım' demiştir. Türkiye, bunu söyleyen bir başbakan tarafından yönetilmektedir." / İHA