Meclis tatile girmeden minibüsçülerin fazla yolcu için ödedikleri 60 liralık ceza 15 liraya iniyor. Minibüsçü esnafından gelen şikâyetler üzerine AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Karayolları Trafik Kanunu"nun 65. maddesinde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca tarafından verilen 13 Ekim 1983 tarihli 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu"nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonu"nda görüşülüyor.
Kanun teklifinde, kanunun 65. maddesinin 2. fıkrasındaki geçen "60 Türk Lirası" ibaresi yerine "15 Türk Lirası" olarak değiştirilmesi isteniyor. Gerekçe olarak da verilen idari para cezalarının taşınan yolcu ücreti ve fazla alınan yolcu sayısıyla orantılı olmasının amaçlanması belirtiliyor.

Ancak meclisin bu hafta kapanacak olması ve takvimin sıkışık olması nedeniyle minibüsçü esnafını rahatlatacak düzenleme için formül bulundu. Teklifin, komisyon ve genel kurul aşamalarından geçmesi zaman alacağı için verilecek bir önerge ile torba yasada düzenlemeye gidilecek.

Vatan