Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Aydın Şubesi Başkanı aynı zamanda derneğin merkez karar üyesi ve hukuk sekreterliği görevlerini de yürüten Sümran Ünal, hükümetin ortaya koyduğu Alevi açılımını inandırıcı bulmadıklarını, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ile de önemli görüş ayrılıklarının olduğunu belirterek "Bizim İzzettin Doğan ve Cem Vakfı ile en büyük görüş ayrılığımız Diyanet İşleri Başkanlığıdır" dedi.
CEM Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'la da Alevi açılımı konusunda önemli görüş ayrılıklarının bulunduğunu belirten Sümran Ünal "İzzettin Doğan bizim söylediklerimizi söylemiyor. Biz Laik Türkiye Cumhuriyeti yapısı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Diyanet'in camilerdeki din görevlilerinin maaşını ödemesi gibi Cem evlerindeki görevlilerinde maaşlarını ödemesi gerektiği gibi bir talebimiz yok. İzzettin Doğan ile ayrıştığımız nokta Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
İzzettin Doğan Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılamayacağını ifade ediyor. Bizim Diyanet içerisinde 'Alevi Masası' kurulsun gibi bir talebimiz de yok. Biz kendi dedelerimize kendimiz bakarız. Her inanç gurubu da kendi din görevlilerine bakmalı" diye konuştu. Sümran Ünal Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulacak bir Alevi Masasının, atanmış insanların Aleviliği yazması anlamına geleceğini de sözlerine ekleyerek bu yapılanmanın sağlıklı ve bilimsel bir Alevi tanımlaması yapmasının mümkün
olamayacağını da sözlerine ekledi.