Yeni hükümetin yeni bakanlarının kabulleri bütün hızıyla sürüyor. Dün de, bu kapsamda Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret etti. 
 
Cari açığa çözüm
 
Burada bir konuşma yapan Çağlayan, cari açık konusunda iki yıldır çok yoğun çalışmalar yaptıklarını, üzerinde çalıştıkları ithal ikamesi modelinde yılsonu itibariyle belli bir noktaya gelineceğini söyledi.  Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES) çalışmalarının özünün Türkiye'de yatırımı sağlanamayan emtiaların Türkiye'de yatırım sağlanması olduğunu ifade eden Çağlayan, "Bu da bu işin çözümüdür, cari açık meselesinin çözümü bu yolla" dedi. 
 
7-8 milyar dolar 
 
Mevcut yatırım teşvik sisteminin üzerine yerli ve yabancı yatırımların Türkiye'ye  çekilmesi konusunda önemli çalışmalar yapacaklarını söyleyen Çağlayan, Türkiye'ye gelmek isteyen birçok yatırımcı olduğunu belirtti. Çağlayan şöyle konuştu: "Şu anda ben iki tane yatırımcı ile görüşmeye başladım; sadece yapılacak olan iki yatırım,  ki kısa süre içinde inşallah bunları sizinle görüşeceğiz; 7-8 milyar doların  üzerindedir... Günü geldiğinde bunların da cari açığın üzerindeki etkisini göreceksiniz. Bu  yerli yatırımcımız, sanayicimiz, tüccarımız açısından da son derece önemli."
 
Kızılderililer artık evde oturmak istiyor
 
Yeni pazarlar konusunda önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Bakan Çağlayan, Kuzey Amerika'daki Kızılderililerle başlattıkları temasların bulunduğunu hatırlattı. Çağlayan, Kızılderililerin artık evlerde oturmak istediklerini belirterek, proje kapsamında konut ve alışveriş merkezlerinin yapılacağını söyledi. Çağlayan, konu ile ilgili çalışmalarının 1.5-2 yıldır devam ettiğini ve kabile reisleri ile görüştüklerini kaydetti.