BBP Genel Başkanı Topçu, BBP Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen katılım töreni için Aydın'a geldi. "Aydın BBP'ye katılıyor" sloganıyla düzenlenen ve 207 kişiye rozet takılan törene Topçu'nun yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgör, BBP Aydın, Antalya, Denizli, Burdur ve İzmir il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitler için duaların okunduğu törende Alperen Ocakları Aydın Şubesi Başkanlığı'na getirilen Hulusi Aksu, önceki Başkan Erdal Çomak'tan aldığı görevi sancağı ve Kuran-ı Kerim'i öperek devraldı.

"YAZICIOĞLU TBMM'DE BİRLİK SAĞLADI"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm olayı ve ölmeden önce TBMM'ye verdiği kanun tekliflerinin takipçisi olduklarını kaydeden Topçu, Yazıcıoğlu'nun ölmeden önce 964 bin güvenlik görevlisi adayını ilgilendiren konuyla ilgili yasa tasarısı çalışması yürüttüğünü hatırlatarak, "Muhsin Başkanın verdiği yasa tasarısı TBMM'de gündeme geldi. İçişleri Komisyonu da beni de bizzati davet etti. Bu da Meclis tarihinde ilk defa olan bir şeydi. Onun verdiği kanun teklifi görüşülmesini gözlerim dolu dolu izledim. Muhalefeti ve
iktidarı bir ve beraber bir kanunun altına hep birlikte 'evet, olur' dediler. Kendisinden 10 ay sonra TBMM'deki bir kanun tasarısının görüşen içişleri komisyonunda iktidar ve muhalefet Muhsin Yazıcıoğlu'nun vermiş olduğu kanun teklifinde onun manevi şahsiyetinde ve kanunun gerekliliğine inanarak ihtirazsız bir şekilde bir ve beraber hareket ettiler. Ben bu yüzden ısrarla ve iddiayla söylüyorum ki TBMM'nin BBP kadrolarına, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarına her şeyden daha fazla ihtiyacı vardır. Ve biz buna şimdiden Allah'ın izniyle hazırız" şeklinde konuştu.

"HUKUKUN ÖNÜNÜ AÇIN"

TBMM Araştırma Komisyonu'nun Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili hazırladığı rapor konusuna da değinen Topçu, "Bir şeyleri bir yerlere sığdırmaya çalışıyorsunuz. İsmail dünyanın gözü önünde telefonla konuşa konuşa ağaç kovuğunda ölüme mahkum edildi. Bunu nereye koyuyorsunuz. Devletin itibarı 46 saat Keş Dağları'nda değil, 10 aydır orada duruyor. Onu beceremediniz. Bari üstüne tüy dikmeyin. Herkesin hakkını herkese iade etmek için siz siyasi erk olarak gereğini yapın, hukukun önünü açın. Allah'ın izniyle hukuk gereğini yapacak. Sizin beceremediğinizi hukuk yapıp, kim ihmal ettiyse, kim kusurluysa, kim kast içerisinde hareket ettiyse hukuk onun gereğini yapacaktır. Siz gölge etmeyin" şeklinde konuştu.

"HEPİMİZİN ELİ MİLLETÇE SİZİN YAKANIZDA OLACAK"

Topçu, BBP'liler ve Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının heyetinin önünde verdiği sözünü tutacağına inandığına kaydederek, şunları söyledi:
"Verdiğiniz sözde durun, biz buna inanıyoruz ve bu sözünüzün yerine gelmesini milletçe hep beraber bekliyoruz. 4 Aralık'ta bu komisyonun süresi bitti. Şimdi hadise yarım ve yamalaktır. Sayın Başbakan bir kez daha size sesleniyorum. İlgili Bakanlığınıza bağlı genel müdürlük kendi kanuna aykırı bir kurul oluşturmuş, onunla bir rapor yazmıştır. Bunu buradan millet adına, Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevenler adına reddediyorum. Ben ve arkadaşlarım 10 aydır yaptığımız gibi hukukun içinde kalarak, bu meseleyi takip edeceğiz. Ta ki büyük milletimizin vicdanında bir toplu iğne ucu kadar şüphe kalmayana kadar. O güne kadar hepimizin eli milletçe sizin yakanızda olacak. Buna da bilerek hareket edin. Bu rapor olayına el koyun."

"TEK VE TERTEMİZ ELLLER BİZİZ"

İktidar ve muhalefet partilerinin ekonomi politikalarına eleştiren Topçu, milli ürünlerin hiç birisinin dünya markası olmadığını ileri sürerek, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bunun vebali 7 yıllık bu iktidar ve bugüne kadar ülkeyi yönetenlerindir. Siz ancak hep birlikte hep beraber IMF'nin kapısında diz çökmeyi becerirsiniz. Sizin daha konuşacak neyiniz var. Konuşacak tek yüzü, tek dili, tek eli var oda Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarıdır. Biz konuşacağız, bizim hakkımız var. Sadece bizim ellerimiz; 600 milyar dolar borçta yok, satılan 16 bankada yok, peşkeş çekilen KİT'lerde yok, 25 yıldır bu noktaya gelen terörde yok. Habur'da eşkıyanın racon kesmesinde sadece Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının elleri yok. Sizin hepinizin var. Onun için millet adına söz söyleyecek tek kadro biziz."
Konuşmaların ardından BBP'nin eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu tarafından hazırlanan Güvenlik, Özgürlük ve Refah Projesi (GÖR) hakkında bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve protokol üyeleri Aydın'ın çeşitli ilçe ve köylerinden BBP saflarına katılan 207 kişinin rozetini takarak, birlikte fotoğraf çektirdi./iha