Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, Albay Dursun Çiçek'in tutuklanmasını CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'a değerlendirdi. Kazan, "Eğer Ergenekon savcıları belgeleri sakladıysa bu hukuksal görünümlü bilek güreşidir' dedi.

Kazan, "Tutuklamanın nedenini bilmek mümkün değil. Örgüt nedeniyle suçlandığı anlaşılıyor. Türkiye'de örgüt üyeliği nedeniyle tutuklamaları çok yaşadık ve bunlar hep soru işareti yaratır" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı, 'Kovuşturmaya yok' denildi. Belgenin doğru olduğuna dair yeni emare, bilgi çıkarsa soruşturma yeniden açılabilir' demişti. Genelkurmay Başkanı'nın söylediği hukukun gereğidir. Ancak bu yeni soruşturmada o belgeye dayanılmadığı görüntüsü var" dedi.

"Eğer belgeler saklandıysa bu hukuksal görünümlü bilek güreşidir" diyen Turgut Kazan, bunun 'tehlikeli' olduğunu da savundu.

Askerlere sivil yargı yolunu açan düzenlemeye de değinen Kazan, bunun yargılamayı etkileyebileceğini belirterek, düzenlemenin yapılış yöntemini eleştirdi ve "Tasarı oalarak geldiği zaman komisyona gider, ilgili kurumlara sorulur... Genelkurmay Başkanı'nı bir çok kurumdan geriye atarsanız bu etik değildir" şeklinde konuştu.