AYDINPOST HABER/Murat UÇKAÇ-Aydın Hukukçular Derneği düzenlenen tören ile Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından hizmete açıldı.Açılışa Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Yılmaz, Başsavcı Vekili Mustafa Doğru, hakim ve savcılardan oluşan davetliler katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Vali H. Avni Coş “Aydın Hukukçular Derneği gönüllülerden oluşan bir kuruluştur. Hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Demokrasinin bu tür gönüllü sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı var. Hukukçularımızın böyle bir dernek açması ayrı bir önem taşımaktadır. Aydın Hukukçular Derneği"nin Aydın halkımıza ve hukukçularımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Vali Hüseyin Avni Coş"un ardından konuşma yapan Aydın Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ferruh Kabalar “Uygar toplumların en bariz vasfı hiç kuşku yok ki, o toplumun hukuka verdiği değer ve önemdir. Adalete duyulan saygı ve güven o toplumun gelişmişlik derecesi ile de doğrudan alakalıdır. Bu yüce duyguların yerleşmesi için o toplumda yaşayan tüm bireylere ama özelikle hukukçulara büyük bir sorumluluk yüklediği izahtan varestedir.Toplumsal huzursuzlukların temelinde, hukukun üstünlüğünün devletin tüm kurumlarına tam anlamıyla hakim olmamasına başlıca neden olarak saymak mümkündür. Nitekim bu geçerlilik ülke olarak içinden geçtiğimiz sancılı dönemi de net bir biçimde açıklamaktadır.İdeal demokrasilerde kanın hakimiyetinden önce hukukun üstünlüğü gelir.Bu hususun gerçekleşmesi ve yerleşmesinde hukukçulara önemli roller düşmektedir. Hukukun üstünlüğü ilkesini temel bir yaşam felsefesi olarak özümsemiş bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimiz, Türk hukuk sisteminin, evrensel hukuk kriterlerine göre geliştirilmesine katkıda bulunmayı, adil ve ideal hukuku uygulanan hukuk haline getirmek için çalışmalar yapmayı, meslektaşlarımız arasında diyalog, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını azami ölçüde canlı tutmayı başlıca hedefimiz olarak belirlemiştir. Kısaca özetlediğimiz bu hedefler doğrultusunda elbirliği ile müsbet neticeler alacağıza kalpten inanıyoruz. Derneğimiz herhangi bir kurum, kuruluş yada siyasi bir görüşün destekçisi yada alternatifi değildir. Ancak hukuk vicdanına ve insan onuruna aykırı her türlü hukuksuzluğa karşı sessiz kalmayacağımızı bu vesile ile kamuoyuna duyuruyor; katkı ve desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.