Aydın Baro Başkanı Sümer Germen plansız eğitici kadrosu hazırlanmadan açılmaya devam eden hukuk fakültelerinde dünya standartlarında eğitimin verilmeyişi ile hukukçu kalitesinin düşürüldüğünü söyledi.
Hukuk Fakültesi mezunlarının istihdam sıkıntılarının da bulunduğunun altını çizen Sümer Germen “Hiçbir şey olamazsan Avukat ol düşüncesi içinde sınavında kaldırılması sonucu Avukatlık çok kolay kazanılabilen bir meslek haline gelmesinin ekonomik, sosyal ve kültürel sıkıntılarını hep birlikte yaşıyoruz, böyle giderse de yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
Aydın Baro Başkanı Sümer Germen zorluk derecesi olan sınavla başlayacak bir stajın Avrupa"da olduğu gibi daha uzun bur süreye yayılması gerektiğini belirterek staj sonunda yeniden bir değerlendireme sınavı yapılarak meslek kalitesini yükseltilmiş olacağını kaydederek “Bu anlamda Aydın Barosu staj eğitimi kurulu her geçen sene oturmuş sistemi sayesinde ciddi bir eğitim vermektedir. Tamamen özverili meslektaşların ve bazı özverili yargı mensuplarının destekleri ile özellikle teorik ve pratik bilgilerini Avukat adaylarına aktaran bir staj kurulumuz bulunuyor” diye konuştu.