Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona ilişkin ''Belediyelerde yaşanan yanlışlıkları düzeltme anlayışından kaynaklanan iyi niyetli bir çaba olduğunu düşünmek mümkün değil'' değerlendirmesinde bulundu.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun daveti üzerine ilçeye gelen Baykal, belediye başkanları ve partililerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada ''belediyelerde yaşanan yanlışlıkları düzeltme anlayışından kaynaklanan iyi niyetli bir çaba olduğunu düşünmenin mümkün olmadığı'' görüşünü ifade etti.

''Türkiye'de artık hukukun siyasete teslim olduğunu'' savunan Baykal, ''Maalesef bu acı bir gerçektir. Son referandumda HSYK ve Anayasa ile ilgili kararlar alındıktan sonra Türkiye'de adalet bambaşka işliyor. Alman yargısının mahkum ettiği ve asıl suçluların Türkiye'de dediği Deniz Feneri davası ile ilgili olarak savcılar değiştiriliyor, tahliye kararları veriliyor.

Bunların bir hukuk anlayışı ile gerçekleştirildiği söylenemez. Bu çok açık. Burada 'bütün belediyelere aynı uygulamalar yapılıyor' diye düşünmek yanlış. Burada çifte standart uygulanıyor'' diye konuştu.


Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Belediye başkanları ve partililerle akşam yemeğinde bir araya geldi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun doğru ve dürüst bir insan olduğunu kaydeden Baykal, şu görüşleri ifade etti:

''Sayın Kocaoğlu, yolsuzluklarla işi olmayan birisi. Öğrencilere sandviç hazırladı diye yapılan soruşturmalara inanmak mümkün değildir. İnandırıcılığı yok. Başka belediyelerdeki durum açıkça ortada ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde böyle bir durum var. Burada bir kampanya götürülüyor. Bu kampanyanın altında hukuk değil de hesaplaşma duygusu var. İzmir ile İzmir halkı ile hesaplaşma duygusu anlayışı ortaya çıkıyor.

CHP'nin AKP'li bazı belediyelerle ilgili suçlamalarında harekete geçilmiyor, hiçbir girişimde bulunulmuyor, konu yargıya intikal ettirilmiyor ama bunun karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne baskı yapılarak cevap veriliyor. Bu hukuk değil, adalet değil. Büyük üzüntü duyuyoruz. Burada bizim muhatabımız başbakandır, hakimler ve savcılar bizim muhatabımız değildir. Savcıların siyasete teslim olmalarını sağlayan başbakan muhatabımızdır. Bu tartışmayı götüreceğiz.''

Baykal, bir gazetecinin ''yeni yapılan kamuoyu yoklamasına göre, 2010 yılındaki anayasa referandumu öncesinde Deniz Baykal önderliğindeki CHP'nin oy oranı yüzde 33 civarındayken, şu andaki oy oranının yüzde 19 civarında olduğu'' sözleri üzerine, kamuoyu araştırmalarının dikkatle izlenmesi ve CHP olarak umutsuzluğa düşülmemesi gerektiğini söyledi. Baykal, partiye hız katmaları gerektiğini belirterek, partiyi yükseliş istikametine oturtacaklarını ifade etti.