Şenoğlu, yaptığı açıklamada, Amerika'da verim düşüklüğü nedeniyle hububat fiyatlarında artış olduğunu bildirdi.

''Amerika'da hububat fiyatlarında yüzde 17 oranında artış oldu, artışın Türkiye'ye de yansımasını bekliyoruz'' diyen Şenoğlu, yüzde 17'lik artışın üreticiler açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Şenoğlu, Türkiye'deki buğday fiyatlarında henüz artış olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Fiyatlar aynı seviyede devam ediyor ancak Amerika'da hububat fiyatlarındaki artış, Türkiye'ye de yansıyacaktır elbette. Hatta tüm dünyaya yansıyacaktır. Çünkü Amerika dünyanın en önemli üreticilerinden biri. Oradaki değişim tüm dünyaya yansıyabilir. Biz de böyle bir artış bekliyoruz zaten ama artışların hangi düzeyde olacağını bilemiyoruz.''

Yaz yağmurları

Şenoğlu, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği temmuz ayının ardından ağustos ayının yağışla başlamasının çiftçiler açısından çok önemli olduğunu bildirdi.

''Tabii yağmurun yağması bizim için çok önemli'' diyen Şenoğlu, ''Bu dönemde yağmur yağmaması ürünlerde düşüşe neden olabilir. Ürünlerde verim düşüklüğüne yol açar. Çiftçimiz bu konuda sıkıntı yaşamaya başlamışken, yağmurlar gerçekten çok iyi geldi. Aşağı yukarı bir aydır yağmur yağmıyordu ama yaz yağmurları çok iyi gelecek. Keşke daha çok yağsa da ürünümüz bol olsa'' diye konuştu.