Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde, Ertosun adına "ABD'nin Santa Cruz eyaletinden postalandığı" belirtilen bir mektup geldi. Ertosun, kendisine ulaşan zarfı, içinden toz dökülmesi nedeniyle koruma görevlilerine teslim etti. Zarfın içinden, tozun yanı sıra "Teröristlerin avukatısın" yazlı bir kağıt çıktığı belirtildi. Ali Suat Ertosun'un korumaları zarfı muhafaza altına alarak, durumu Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdiler. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zarfı incelenmek üzere Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderdi. Son günlerde aldığı tehdit ve bazı istihbari bilgiler doğrultusunda Ertosun'un koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

-"BAŞKA ARKADAŞLARIN BAŞINA DA GELMİŞTİ"-

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ali Suat Ertosun, ABD'den gönderilen bir zarfın dün HSYK'daki makamına ulaştığını, zarf üzerindeki ismi tanımadığını söyledi. "Toz dökülmesi" nedeniyle zarfı açmadan korumalarına verdiğini anlatan Ertosun, korumalarının emniyet ve sivil savunma ekiplerine haber verdiğini kaydetti. Ertosun, "Zarfı açmadım, korumalarımın söylediğine göre içinde hakaret içeren tek cümlelik bir mektup varmış, mektubu görmedim" dedi. Zarfın içinden çıkan tozla ilgili Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde yapılan ilk incelemede, "insan sağlığına zararlı bir bulguya rastlanmadığı" sonucuna varıldığını söyleyen Ertosun, ayrıntılı tahlillerin sürdüğünü bildirdi. Mektupla ilgili parmak izi kontrolünün de yapıldığını belirten Ertosun, dün HSYK binasının makam katının karantina altına alındığını, dezenfekte edildiğini ve personelin de her ihtimale karşı kimyasal kontrolden geçirildiğini anlattı.

Ertosun, "Çekindiğim bir olay değil, gayet doğal, olabilir. Başka arkadaşların da başına gelmişti. Doğru bildiğimiz tasarruflarımızdan kimse bizi geri çeviremez. Anayasa ve yasalar çerçevesinde görevimin gereğini her zaman yapacağım. Kimse beni doğru bildiğim yoldan çeviremez" diye konuştu.
Vatan