Autonomy, Apotheker’in Ağustos’ta açıkladığı radikal reformlar kapsamında alındı. Cambridge merkezli firma, e-mail, telefon görüşmeler ve Twitter mesajları gibi yapılandırılmamış ve geleneksel veri tabanlarına sığmayan veri araması yapıyor.
 
HP’nin eski CEO’su birçok hisse sahibinin karşı çıktığı satım alım işleminin yanı sıra, yazıcı devinin tablet bilgisayar ve akıllı telefon birimlerinin kapatılması ve bilgisayar bölümünün de kapatılması ve küçültülmesi kararını almıştı.
 
Autonomy’nin çok yüksek bir bedelle alınacağı açıklamasının sürpriz bir şekilde gelmesi, HP’nin hisseleriyle beraber yazılım şirketinin güvenilirliğini aşağılara çekti.  Ancak analistler, İngiltere’deki şirket alımı kuralları altında HP’nin yaptığı tekliften dönmesinin neredeyse imkansız olduğunu belirtmişti.
 
Apotheker’in yerine getirilen online alışveriş devi eBay’in eski CEO’su Meg Whitman, Autonomy’nim yazılım alanındaki gelişimlerinin bir parçası olduğunu ve alımın planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.
 
HP’nin en büyük rakibi olarak görülen Oracle, geçen hafta “gereğinden fazla yüksek bedeli nedeniyle” Autonomy ile ilgilenmediklerini açıklamıştı. Autonomy, HP bünyesinde ayrı bir iş olarak faaliyetlerini sürdürecek.