"Burada kendimi Türkten fazla Cordobalı gibi hissettim" diyen Davutoğlu, "Bundan sonra Cordoba'da adım Kurtubalı Ahmet" diye espri yaptı.

3 günlük resmi ziyaret kapsamında İspanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu mevkidaşı Miguel Angel Moratinos ile görüştü. Moratinos, Davutoğlu'nu ağırlamak için hoşgörü kenti olarak bilinen Cordoba'yı seçti. Davutoğlu ve Moratinos, Cordoba'da yapımına başlanacak "Arap Evi" vakfına ait bir binanın sembolik olarak temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Davutoğlu, "Cordoba, Türkiye ile benzer karakteristik özelliklere sahip olan bir yer. Evimde gibi hissediyorum. Hatta Cordoba'dayken kendimi Türkten fazla Cordobalı gibi hissettim. Bundan sonra Cordoba'da adım Ahmet El Kurtibi, yani Kurtubalı Ahmet" diye espri yaptı.

AVRUPA'DA PKK İÇİN YARDIM EDİN

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin stratejik olduğunun altına çizerek, bunları ikili ilişkiler, AB, küresel ve bölgesel işbirliği olarak dört başlıkta ele aldıklarını ifade etti. İspanya Dışişleri Bakanı Moratinos da 2010'un ilk yarısında üstlenecekleri Avrupa Birliği dönem başkanlığı sırasında Türkiye'nin üyeliğine verdikleri desteği artıracaklarını belirterek, "Türkiye'nin AB'ye giriş sürecini geri dönülmez bir yola sokmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Davutoğlu ayrıca, İspanya'nın ETA örgütünden dolayı terörizmden çok sıkıntı çeken bir ülke olduğunu hatırlattı ve Türkiye'nin Avrupa'da terör örgütü PKK'ya karşı verdiği mücadelede İspanya'nın yardımını istedi. Hükümetinin "demokratik açılım" projesi hakkında İspanyollara bilgi veren Davutoğlu'nun, "PKK'ya karşı kuvvetli ret" talebine Moratinos'un "Haklı endişelerinizi paylaşıyoruz" cevabını verdiği öğrenildi./yeni şafak