Poşet içinde sokağa terk edilen yeni doğmuş kız bebek hastanede tedavi altına alındı. Kuvöze konulan ve kayıtlara “Bebek x” olarak geçen minik yavrunun ailesi ortaya çıkmazsa yurda verilecek.

SİVAS"ta oturan Osman Koç dün akşam evine geldiği sırada apartman kapısı önünde bebek ağlama sesi duydu. Sesin geldiği yöne baktığında poşet gören Koç, içini açtığında kundağa sarılı kız bebek buldu. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle donmak üzere olan bebeği evine götürerek ısıtmaya çalışan Koç daha sonra da polise haber verdi.

Sivas Devlet Hastanesi"ne götürülen bebek yenidoğan ünitesinde tedavi altına alındı. 3 kilo 400 gram ağırlığında olduğu belirtilen bebeğin henüz birkaç günlük olduğu belirlendi. Kuvöze konulan ve ismi belli olmadığı için isim hanesine "Bebek x" yazılan minik yavrunun sağlık durumunun iyi olduğu ancak bir kaç gün tedavi altında tutulması gerektiği belirtildi. Bebeğin tutulduğu kuvözdeki bilgi kartındaki anne ve baba ismi ile, doğum tarihi ve saati kısımlarına soru işareti yazıldı. Bebeğin ailesine ulaşılamadığı taktirde yuvaya yerleştirilmek üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"ne teslim edileceği belirtildi.