Galatasaray"ın, Brezilyalı süper yıldızı Elano dün İstanbul"a ayak bastı. Transferin bitmesinde başrolü oynayan futbol komitesi üyesi Haldun Üstünel"le Londra üzerinden gelen sambacıyı, Atatürk Havalimanı"nda yaklaşık bin taraftar karşıladı.
Elano"yu ilk olarak güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere karşın içeri girmeyi başaran bir grup taraftar sevgi çemberine aldı. Daha sonra çıkış kapısına yönelen yıldız oyuncu kendisini bir anda taraftarların arasında buldu. Sarı-kırmızılar, Elano için besteledikleri özel tezahüratla ortalığı inletti. Taraftarlar, Haldun Üstünel için de uzun süre tezahürat yaptı. Brezilyalı yıldız havalimanı dışındaki izdiham nedeniyle bir otobüsün içine kaçırıldı. Galatasaray atkısını boynuna takarak taraftarların tezahüratlarına eşlik eden sambacı daha sonra Üstünel"le birlikte Florya"ya geçti.
Florya"da bugün 14.00"de düzenlenecek törenle 4 yıllık sözleşme imzalayacak olan Elano, ilk röportajını GSTV"ye verdi.
Yeni sezonda 9 numaralı formayı giyecek olan sambacı, “Brezilyalı futbolcular rahat oynamayı sever, ama benim mücadeleci yanım da var. Galatasaray"daki futbolcular çok kaliteli. Kendi kalitemle beraber diğer futbolcuların kalitesi birleştiği zaman maksimum düzeyde bir Elano gösterip Galatasaray"ı başarıya taşıyacağız” dedi.

"Milli takım için geldim"
Bu arada Elano, Brezilya Milli Takımı"ndaki yerini sağlama almak için Galatasaray"ı tercih ettiğini söyledi. İngiliz internet sitesi Skysport"a açıklama yapan sambacı, Juventus ve Inter gibi dev takımların gündemine gelmesine rağmen 2010 Dünya Kupası"nda forma giymeyi çok istediği için seçimini Cim-Bom"dan yana kullandığını belirtti.
Elano, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga"nın kendisine, “Eğer düzenli oynamazsan Brezilya"nın Dünya Kupası kadrosuna girmen zor olur” dediğini, bu doğrultuda en doğru tercihin Galatasaray olduğuna karar verdiğini vurguladı.

Basına tekme
Galatasaray"ın yeni transferi Elano"nun karşılama töreninde bazı taraftarların basın mensuplarına karşı sert tavırları dikkat çekti. Daha önce Rijkaard"ın İstanbul"a gelişi sırasında da kulüp görevlisi gibi hareket eden bir grup, dün de aynı şekilde davranarak, görevlerini yapmaya çalışan foto muhabirlerine tekmeler savurdular.- milliyet