Olay saat 15.30 sıralarında AÜ Kampusü içerisinde yer alan Mühendislik Fakültesi inşaatında meydana geldi.

Görgü tanıklarının anlatımına göre, etkili olan şiddetli rüzgar sırasında oluşan hortum, inşaat işçilerinin kaldığı çadırı havalandırdı.

O sırada rahatsızlığı nedeniyle çadırda bulunan işçi Şahin Erdoğdu bir anda neye uğradığını şaşırdı.

Telaşlanan işçi çadırın demirine tutunurken, çadır brandasını paraşüte dönüştüren hortum, işçiyi yaklaşık 15 metre havalandırıp 30 metre uçurdu. Mühendislik Fakültesi inşaatına ait binaya çarpan Erdoğdu, kafa üstü yere çakılarak ağır yaralandı.

Yolda kalbi durdu

Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri işçi Erdoğdu'ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, AÜ Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne yönlendi. Bu sırada kalbi duran işçi Erdoğdu'ya sağlık ekipleri kalp masajı yaptı. Sağlık ekiplerinin ambulanstan indirilirken bile sürdürdüğü kalp masajının ardından Erdoğdu'nun kalbi tekrar çalıştırıldı. Bilinci kapalı olan inşaat işçisi Erdoğdu, acil servis yoğun bakım odasında tedaviye alındı.

Paraşüt gibi uçtu

Olayın görgü tanıklarından inşaat işçisi Hacı Yıldırımçakan, bir anda çıkan hortum nedeniyle şaşırıp kaldıklarını anlattı.

Çadır içerisinde bulunan arkadaşlarına tuttuğu demiri bırakması için bağırdıklarını, ancak seslerini duyuramadıklarını söyleyen Hacı Yıldırımçakan, "Paraşüt gibi uçtu. Çadır brandasının bir kısmı çatıya uçarken, Şahin tuttuğu parça ile birlikte yere çakıldı" diye konuştu.

Van depreminden kaçtı

Evli ve bir çocuk babası olan Şahin Erdoğdu'nun Van depremi sonrası ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleştiği, Antalya'ya da çalışmak için geldiği kaydedildi. Olay sonrası ağır yaralanan Şahin Erdoğdu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.