Hopa’da firma yetkilisi Radikal’den Serkan Ocak'a projeden neden vazgeçtiklerini şöyle anlattı:
“Projeyle ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Pahalı ve güzel bir projeydi. Yolları iyileştirmeyi planladık. Sosyal sorumluluk çalışmalarımız vardı.
 
5 yıl uğraştık. Tüm bunları yöredeki vatandaşa anlatma imkânı bulamadık. Halkın katılım toplantısı yapılamadı. Hayretler içerisinde kaldım. Halk farklı bilgilendirilmişti. Konuşma fırsatı dahi sunmadılar. Kendimizi ifade etme şansı dahi bulamadık.”
 
Enerji firmasının yetkilisi de Hopa’da ÇED süreci devam eden projeden vazgeçtiklerini EPDK’ya bildirdiklerini açıkladı. Yetkili, “Bunun maddi yükü de var. Fizibilite çalışması yapıldı. Doğayı hiç tahrip etmeden nasıl yapabiliriz diye günlerce araştırdık. En sonunda kanal tipinden vazgeçtik. Açıklama fırsatı maalesef verilmedi bize. Kimseden kaçmıyoruz, çekinmiyoruz da. Küçük de bir projeydi. Simgeleşiyordu. Firmamız böyle düşündü” diye konuştu.
 
Hopa Dereleri Korumu Platformu Sözcüsü Kamil Ustabaş ise zaferi, 31 Mayıs’ta Başbakan Erdoğan’ın Hopa mitinginde çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’ya adadıklarını açıkladı. Ustabaş, “Şirket, durup dururken çekilmedi, demokratik kamuoyunun tepkilerinden dolayı bu kararı aldılar. Metin Lokumcu bu mücadelenin simge isimlerindendi. Bu zaferi ona atfediyoruz” dedi.