CNN TÜRK"te yayınlanan Ahmet Hakan"ın sunduğu Tarafsız Bölge programında bu hafta Ergenekon"daki son gelişmeler tartışıldı. Programın konuklarından Gazeteci Ali Sirmen “Ergenekon göz altıları yapılırken hop oturup hop kalkıyorum. Sıra bana da gelebilir “dedi.. Sirmen şöyle konuştu:

…(Ergenekon soruşturması ve davası sürecinde) Çok vahim şeyler oldu. Kuddisi Okkır diye bir adam öldü. Bugün Şener Eruygur"un tahliye edildiğini söylüyoruz. Şener Eruygur"dan geriye ne kaldıysa o tahliye edildi. Şimdi tutuklama kurumuyla aykırılık. AİHM"de aykırı.. Makul süre yargılanma.. Yargılanıyorlar, 7 aydır tutuklu olup da haklarında ne suçlama bulunduğunu bilmeyenler var. Bu davadan içerde... Ve ne oluyor? Bunlar yarın öbür gün 2 sene daha tutuklu kalırlar da beraat ederse kıymet-i harbiyesi nedir bunun?

Siz tedbir olan bir tutuklamayı bir yargısız infaz gibi kullanıyorsunuz. Dehşet verir, tüyleri diken diken olu insanın ben hop oturdum hop kalktım. Uykularım kaçtı. Çünkü ben Türkiye"de bu iktidarın zararlı olduğunu düşünen ve ona muhalif bir gazeteciyim. Her an bu sorgulamanın içine girebilirim. Çünkü artık Ergenekon öyle bir şey oldu ki, Ergenekon herkesin başında kim bilir nerede nasıl kaç yaşında bir tutuklamalık saltanatın olacak mahkeme karşısında. Bu hale geldik hepimiz…

Kanaldhaber