Honda sürüş güvenliğini artıran Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi (CMBS) ile Paris Motor Show"da ilk kez verilen Euro NCAP Advanced Ödülü"ne layık görüldü. Honda"nın radar tabanlı teknolojisi Euro NCAP tarafından araştırmalarla kanıtlanmış avantajlar sunan en iyi güvenlik yeniliği olarak ödüllendirildi

Sürüş güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Honda, Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi (CMBS) ile bu sene Paris Motor Show"da ilk kez verilen Euro NCAP Advanced Ödülü"nü almaya hak kazandı. Euro NCAP tarafından yapılan değerlendirmede Honda"nın sürüş güvenliğini iyileştirme çalışmaları ve çarpışma test merkezi övülürken, şirketin genel araç güvenliğine bağlılığına da dikkat çekildi.

Şehir içinde düşük hızlarda ve şehirdışında yüksek hızlarda çarpışma tehlikesiyle karşılaşıldığında sürücüyü uyarmak üzere tasarlanan Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi, radar tabanlı otomatik sistemi ile duran veya aynı yönde hareket eden araçlarda çarpışmaların engellenmesine yardımcı oluyor. Honda tarafından Avrupa topluluğu genelinde yapılan kaza istatistikleri çalışması; tüm otomobillerde CMBS donanımı bulunması halinde, her yıl 200 bin ile 250 bin arasında kazanın önlenebileceğini veya hafifletilebileceğini ortaya koyuyor.

Honda"nın Paris Motor Show"da almaya hak kazandığı Euro NCAP Advanced Ödül, satışta bulunan araçların donanımında mevcut olup değerlendirmeye katılmayan yeni güvenlik teknolojilerinin hızlı gelişimine tepki olarak yapılan bir Euro NCAP araştırması. Euro NCAP Advanced ister birinci derece, ister ikinci derece, isterse üçüncü derece olsun Euro NCAP testi yapılmış ve henüz mevcut yıldız derecelemesine sokulmamış otomobillerin bir donanımı olarak mevcut olması şartıyla test edilebilir bir güvenlik avantajı olan her teknik sisteme açıktır.

Honda"nın Tochigi ARGE merkezinde bulunan çarpışma testi tesisi farklı boyut ve ağırlıklardaki modeller arasındaki çarpışma etkilerini analiz etmekte ve hem yolcuların hem de yayaların yaralanma riskini hafifletmek için çözümler geliştirmektedir. Çok yönlü araç-araç çarpışma testi tesisi 2001"de açıldı ve dünyadaki ilk her hava şartına elverişli kapalı mekan tesisidir.

2010 yılı ödül alan teknolojilerinin ayrıntılı bilgilerini, bu teknolojilerin güvenlik avantajlarını ve ilgili otomobilleri Euro NCAP"ın web sitesinde bulabilirsiniz: www.euroncap.com.