Taliban tarafından 30 Haziran 2009 yılında Afganistan'da kaçırılan 26 yaşındaki Bowe Bergdahl, ailesine yazdığı e-postada "Amerikalı olmaktan utanç duyuyorum" dedi.

ABD'nin resmi kayıtlarında "kayıp ya da kaçırıldı" diye nitelendirilen Bowe Bergdahl, ABD'nin Afganistan'daki misyonundan büyük hayal kırıklığına uğradığını belirterek, "Taliban'a katılabilirim" mesajı gönderdi.

Amerikan Rolling Stone dergisinde yer alan habere göre, Afganistan'da görev yapan ABD'li asker Bowe Bergdahl, kaçırıldıktan hemen sonra ailesine bir e-posta gönderdi. Oğlu Bowe Bergdahl'ın 30 Haziran 2009 yılında ortadan kaybolmadan önce kendilerine bir e-posta gönderdiğini belirten baba Bob Bergdahl, "Oğlumun bağlı olduğu birlikte görev yapan Brian Bradshaw, yola yerleştirilen bir bombayla hayatını kaybetti. Oğlumun Bradschaw'la çok yakın olduğunu tahmin ediyorum. Bu ölümden sonra büyük bir karamsarlığa kapıldı" dedi.

'AMERİKALI OLMAKTAN UTANÇ DUYUYORUM'

Anne ve babasına gönderdiği e-postada, "Gelecek, yalanlarla harcanmayacak kadar değerli" diyen 26 yaşındaki Bergdahl, "Ve hayat başkalarının aptalca değerleri peşinde koşmaya değmeyecek kadar kısa, Onların bağlı olduğu düşünceleri gördükçe Amerikalı olmaktan utanç duyuyorum. Kendilerinin haklı olduklarından o kadar eminler ki, isyan etmemek mümkün değil" şeklinde yazdı.

'ORDUDA İYİ NİYETLİ ASKERLER VAR'

Amerikan ordusunun yalancılar, kalleşler, budalalar ve kabadayılardan oluştuğunu belirten ABD'li asker Bergdahl, ordudaki sistemin en başından beri yanlış kurulduğunu savunuyor.

Afganistan'daki ABD misyonunda görev yapan iyi niyetli alt rütbeli subaylar ve askerler olduğunu belirten Bowe Bergdahl, fırsat bulduklarında ordudan ayrılacaklarını belirtiyor.

ABD BAŞKANINA SUİKAST PLANI

Altın Küre Emmy ödüllü oyuncu Claire Danes ve birçok Altın Küre adaylığı bulunan Damian Lewis’in başrolleri paylaştığı, Amerika’da ve dünyada reyting rekorları kıran Homeland, Irak'ta öldüğü sanılan ancak kaybolduktan 10 yıl sonra geri dönen Amerikan askeri Nicholas Brody'nin hikayesini yaşıyor. El Kaide'ye katılan Brody ABD başkanına suikast düzenlemek için ABD'ye ailesinin yanına dönüyor.