'Yalan söyleyen birinin hikâyesinde farklılıklar olur ancak doğru söyleyenin hikâyesi asla değişmez.'
 
Unknown- Kimliksiz
 
 
Dr. Martin Harris (Liam Neeson) Berlin'de geçirdiği bir trafik kazasından sonra kendine geldiğinde karısının (January Jones) kendisini tanımadığı ve başka bir adamın da (Aidan Quinn) yerine geçtiğini fark eder. Resmi olarak da hiç kimseyi Dr. Harris olduğuna inandıramadığında büyük bir komplonun kurbanı olduğunu anlar. Tanımadığı insanlar tarafından gizli gizli takip edilen Dr.Harris, gerçeği ortaya çıkarmak ve kimliğini geri kazanmak için mücadele etmeye başlar...
 
Gizemini son ana kadar koruyor
 
 
Film ilk dakikadan itibaren izleyenleri müthiş bir gerilimin içine çekiyor. Kazadan sonra hafızasını kaybeden Dr. Harris, peşindeki insanların kim olduğunu ve karısının neden kendisini tanımadığını bulmaya çalışıyor. Yavaş yavaş bulmacayı çözmeye başlarken aklınızın ucundan bile geçmeyen bir nedenle şoke oluyorsunuz. Hikâyenin tek eksisi gizemin 90 dakikaya yayılması finalin ise bir dakikaya sığdırılması.
Biraz daha uzun ve doya doya bir çözümleme daha iyi olurdu. Kaldi ki fragmanlarında aksiyon gibi görünen film bazı sinemaseverlerde hayal kırıklığı yaratacak.
 
Total Recall'ın yeniden çevrimi
1990 yapımı 'Total Recall- Gerçeğe Çağrı' filminde Arnold Schwarzenegger, bir inşaat firmasında çalışan bir işçiydi. Karısı Sharon Stone'la mükemmel bir hayat sürerken aslında hafızasının silindiğini ve tüm yaşamının bir yalandan ibaret olduğunu öğreniyordu. En büyük şoku ise başına gelenlerin hepsini kendisinin planlamış olduğunu anladığında yaşıyordu. 'Kimliksiz' filmi Total Recall'ın tıpa tıp benzeri hatta aynısı. Kısacası, 21 yıl önceki filmi güncellemişler! Ancak, aradan geçen zamanda sedece erkeklerin sarışın sevmeleri değişmemiş. Çünkü Total Recall'da Arnold'un karısı sarışındı Kimliksiz'de de durum aynı.
 
Hollywood filminde Türk izleri
 
 
Güzelim Edremit Körfezi ve bir doğa harikası olan Bodrum'u çöl olarak tanıtan, hâlâ erkeklerin başlarına fes taktığını zanneden ve Türkiye'nin yerini dünya haritasın da bile gösteremeyen Hollywood'un ‘Unknown-Kimliksiz'de Almanya'daki Türk varlığını tanıması ilginç bir ayrıntı. (Filmde taksici, lokanta patronu ve apartmandaki kadın komşu Türkçe konuşuyor.) Bu da filmin gerçekliğini arttırıyor. Her ne kadar Türkçe konuşanları sadece Türkler anlayacak olsa da...
 
Levyeyle adam döver hale gelmiş
 
 
Taken(96 saat) filminde harika bir baba portresi çıkaran Liam Neeson, Kimliksiz'de de aynı oyunculuğunu sürdürüyor. Aradaki tek fark Taken'da çok sert dövüşen ve vurduğu zaman karşısındakini deviren Neeson'ın yerine levyeyle adam döven birisinin gelmiş olması. Diane Kruger ne çok sevimli ne de çok soğuk. İkisinin ortasında kalarak oynadığı diğer filmlerin karakterlerinden roller çalıyor. Frank Langella'ya ise gizemli roller 'cuk' diye oturuyor.
 
Milliyet