Muller firmasının üst düzey yöneticileri Johan Van Wıjk ve Sytse Bijma Nazilli"de ÖR-KOOP Müdürü Mehmet Şaban Şimşek, TİAP ve MUTİAP Genel Koordinatörü Hakan Başlık, TİAP Tarım ve Hayvancılık Projeleri Koordinatörü Gür-Ege Yöneticileri Serhat Gürsel ve Abdurrahman Alkan tarafından ağırlandı.
Ziyarette Hollandalı firma yetkililerine Türk tarımı hakkında bilgiler veren TİAP ve MUTŞAP Tarım Hayvancılık Projeleri Koordinatörü Hekim Serhat Gürsel, “Hollandalı misafirlerimizi ağırlamaktan son derece memnunuz. Muller firması dünyanın en büyük süt soğutma tankı üreticilerinin başında geliyor. Bu firma ile çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. TİAP ve MUTİAP olarak her türlü yeniliğe açığız. Türk tarımı ve hayvancılığının ileri noktalara taşınması adına üzerimize düşen her türlü göreve hazırız” dedi.
Hollandalı konuklarına firmaları hakkında da bilgiler veren Gürsel, “Gür-Ege yem üretiminin yanı sıra dünyanın en büyük süt soğutma tankı üreticilerinden Hollanda ülkesinde üretimi yapılan Muller firmasının Türkiye temsilciliği yapmaktadır. Müşteri memnuniyetini temel olarak benimseyen Gür-Ege hayvancılık konusunda yenilikçi ve kaliteli ürünleri konusunda uzman ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerden oluşan saha personeli ile en iyi hizmeti sağlamaya devam edecektir. Gür-Ege 2000 yılında İzmir'de kurulmuştur. Firmamız üreticilere ve kooperatiflere danışmanlık hizmeti yapmakta, üreticilerimizin hayvan beslenmesinden ihtiyacı olan özel ürünleri üretmekte ve ithal etmektedir. Yem üretimi faaliyetlerini de Germencik"te bulunan fabrikasında sürdürmektedir” diye konuştu.
ÖR-KOOP"un bölgedeki her damla sütün soğuk zincire tabi tutularak daha sağlıklı süt ve süt ürünlerine dönüştürülmesi için çalışmalar yaptığına dikkat çeken ÖR-KOOP Müdürü Mehmet Şimşek de, proje kapsamında kooperatif üyesi çiftliklere bin 600 litrelik süt tankları dağıtılmaya başladıklarını belirterek, “Kooperatif olarak yıllardır soğuk zinciri oluşturmaya yönelik çalışma yapıyoruz. Şimdi de çiftliklere yönelik bin 600 litrelik soğuk süt tanklarını kooperatif üyesi çiftliklere tahsis ediyoruz. Sıcaklık özellikle et, süt, balık, donuk ürünler gibi hassas gıdaların korunmasında çok önemli bir parametredir. Sıcaklık değişimleri mikroorganizmaların üremesine neden olduğundan ürünlerin fiziksel, duyusal ve kimyasal yapılarının bozulmaması ve mikroorganizmaların ürememesi için soğuk zincirin üretimden tüketime kadarki tüm aşamada kırılmaması gerekir. Soğuk zincirde muhafaza, bakterilerin çabuk üremesini sınırlar ve gıda zehirlenmesi riskini azaltır. Kooperatif olarak en önemli hedefimiz Avrupa standartlarının da daha üstünde kaliteye sahip üretimimizi sürdürmek” şeklinde konuştu.