Hollanda'da bugün yayımlanan gazeteler, UEFA Avrupa Ligi'nde dün gece yapılan H Grubu maçlarından Twente- Fenerbahçe macına ilişkin yer alan haber ve yorumlarında, Twente'nin mağlubiyetini 'şansızlık' olarak değerlendirdi.

Gazeteler, Twente karşısında alınan galibiyet sonrasında Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmeyi garantilediği belirtilirken, Twente'nin yoluna devam edip etmeyeceğinin 17 Aralık günü Romanya'da Steaua Bükreş ile oynanacak olan karşılaşmanın sonucuna bağlı olduğu yazıldı.

Gazeteler, haber başlıklarında da Twente'nin aldığı mağlubiyet sonrasında bir üst tura geçme şansını büyük ölçüde zora soktuğunu öne çıkaran ifadeler kullanırken, Twente'nin gruptan çıması için deplasmanda oynanacak olan son grup maçında mutlak galibiyet alması gerektiğini yazdılar.

Ülkenin en büyük gazetesi De Telegraaf, "Mağlubiyete rağmen Twente'nin şansı devam ediyor" başlığı altında kaleme aldığı haberde, FC Sheriff- Steaua Bükreş maçının 1-1'lik bir skorla sona ermesini "Kazada Bir Şans" olarak değerlendirerek, Twente'nin Fenerbahçe karşısında yakaladığı gol şanslarını iyi değerlendirmemesini 'Şansızlık' olarak niteledi.

Algemeen Dagblad Gazetesi "Daha iyi olan Twente, Fenerbahçe'ye boyun eğdi" ,başlığını kullanırken, diğer gazetelerden De Volkskrant Gazetesi, "Şans Twente'nin yanında değildi", Trouw "Twente kendi evinde Fenerbahçe'ye yenildi", Het Parool "Fenerbahçe, FC Twente'den intikamını aldı" başlığını kullandılar. / DHA