2007 yılından bu yana devam eden iş birliği programı kapsamında Hollanda Limburg Adliyesi Başkanı Peter Pulles Aydın Barosunu ziyaret ederek Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve beraberindekiler ile fikir alışverişinde bulundular.

Ziyaretler esnasında iki ülkenin hukuk sistemi konuşulmuş, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulduğunu belirten Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, “Programın başlangıcı mahkeme yönetim sistemiyle alakalıydı. Baronun işin içine girmesiyle başka bir boyut kazandı.

Kendisinin randevu ve ziyaret talebinden son derece memnunuz. Bizler hukukçuyuz. Hepimizin amacı yaşadığımız toplumları denetlemek. Gayemiz, hukukun üstün olduğu ülkeler olmalarını ve insanların temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması, adil yargılanma hakkı sağlamak. İşin özü kutup yıldızımız onların da bizim de adalet” diye konuştu.

Peter Pulles bu proje kapsamında Aydın’ı 5. Defa ziyaret ettiğini belirterek” Yaklaşık on yıldır işbirliği içerisindeyiz. Benim adliyemde aydın adliyesi arasında işbirliğinin önemli olduğunu ve hedeflerimizin aynı olduğunu bildirmek istiyorum. Türkiye bir hukuk devleti olduğu için Hollanda yargısı olarak Türkiye’de yaşanan olaylardan endişe duyuyoruz” diye konuştu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA