Firmanın iflas olayını şok olarak değerlendiren Didim'e tatile gelen firmanın müşterisi turistler tatillerini yarıda kesmeyeceklerini, her şeyin yolunda olduğunu dile getirdi. Turistler, ülkelerine dönüşte sıkıntı yaşamaları takdirde gerekli mercilere başvuracaklarını dile getirdiler.
Sultan Apart Otel'de tatilini geçiren Alison Wray, firmanın iflasını duyduklarını fakat şu an için sıkıntı yaşamadıklarını söylerken "Tatilimiz güzel sürüyor. Bir sorun yok. Tatilimiz bittiğinde dönüş yapacağız" dedi. Bir diğer otel müşterisi Steven Mercer de, iflas olayı hakkında rehberlerden bilgi almadıklarını söylerken şöyle konuştu: "Şu an için tatilimizde bir sorun görünmüyor. Otelimizde sorun yok; tatil güzel ama ülkelerimize dönüşte sorun çıkarsa gerekli mercilere başvuracağız."
Otelde konaklayan bir diğer İngiliz Allun Hudson ise firmanın iflas edeceğini tahmin bile etmediklerini anlatırken şunları söyledi: "Bizim konakladığımız yerde sorun yok. Diğer otellerde duyduğumuz kadarıyla firma iflas edince müşterilerden para isteniyormuş ama burada böyle bir durum söz konusu değil. Tatilimizi yarıda kesmeyi düşünmüyoruz."
Holidays 4U firmasının iflas olayını değerlendiren Sultan Apart Otel'in Sahibi Ali Bozbağ otellerinde kalan müşterilerin konaklama, yeme ve içme anlamında sıkıntılarının olmadığını söylerken sözlerine şöyle devam etti: "Bu konularda sıkıntı yok ama dönüş anlamda sıkıntıları var. Bu insanların sorunu dönüş. Benim otelimde konaklama için sorun yok ben para talep etmedim. Ticaret yapıyoruz. Bu kişiler paralarını firmaya ödemiş. Biz de bu kişileri almışsız. Bu insanlar gelince bu olay oldu. Bu kişilerden
para istemek ayıp olur. Zaten bu insanlardan bu paraları alamazsınız. Sorun 3-5 bin pound ise o sorun değil ama yüksek ücretleri bu kişilerden alamayız. Bu kişiler buradan kötü ayrılmasın. Konaklama için sorun yok dönüşleri için de faks geldi onu da kendilerini ilettik."
Firma müşterisini ağırlayan otellerde çok fazla sorun olmayacağını dile getiren Bozbağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Didim'de bu anlamda sıkıntı olmaz. 5 yıldızlı otelleri bilmiyoruz ama zaten firmanın çalıştırdığı 4-5 firma var bunlarda sıkıntı çıkmaz. Buradaki paralar yüksek değil. Biz de garanti çalışıyorduk. Onun dışında sorun olmaz."
Ülkemizin turizm anlamında sıkıntılarının olduğunu da söyleyen
Bozbağ, şöyle konuştu: "Hükümetimiz 5 yıldızlı otellerle ilgili çalışma yapacaktı ama geçen sürede bu çalışma olmadı. Şu an Kültür ve Turizm Bakanının turizmle pek alakadar olmadığını düşünüyorum. Çünkü ülke turizmi bu şekilde giderse ve her yıl bu firma batarsa bizim gibi küçük oteller yok olacak ve piyasa büyük otellere kalacak. Biz bu duruma 2-3 yıl daha dayanırız. Bu her şey dahil sistemi için çalışma yapmalılar."