Büyük Erkekler Süper Lig maçları saat 13.30’da 3 Bin kişilik Buz Arena’da başladı. İlk maçta Erzurum Gençlik Spor Kulübü ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü karşılaştı. 

Maçın ilk devresi 2-0 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un üstünlüğü ile tamamlandi. İkinci yarıda da üstün oynayan konuk ekip durumu 4-1 yaptı. İkinci devrenin 5’inci dakikasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’dan 17 numaralı Özgür Karahan ile Erzurum Gençlik Spor’dan 5 numaralı forması ile Brian Thomas arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.

Kavgaya iki takımın sporcuları katılıp birbirlerine tekme tokat ve ellerindeki stiklerle vurmaya başladı. Yaklaşık 5 dakika süren kavgaya karşılaşmayı yöneten üç hakem müdahale etmeye çalışırken, polis buzlu sahaya giremedi. Oğlu sporcu olan bir anne ise tribünden inip sahaya girdi. Kadın, görevliler tarafından sahadan uzaklaştırıldı. Polisin saha dışından müdahale edebildiği kavgada sporcular güçlükle dışarı çıkarıldı. Konuk ekipten yaralı bir sporcu uzun süre buzda baygın halde yattı. Bu sporcu daha sonra sedye ile takım arkadaşları tarafından sahadan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hakemlerin çıkan olaylar nedeniyle yaklaşık 30 dakika ara verdiği karşılaşma yeniden başladı. Ancak konuk ekip can güvenliklerinin olmadığını iddia ederek sahaya çıkmadı. Bunun üzerine hakemler kurallar gereği konuk ekibe sahaya çıkmaları için 30 saniye süre verdi. Bu süre zarfında sahaya çıkmamakta ısrar eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor 5-0 hükmen mağlup ilan edildi. Erzurum Gençlik Spor Buz Hokeyi Takımı maç sonunda büyük sevinç yaşadı. (dha)