Rusya'nın başkenti Moskova'nın 250 km. kuzeyindeki Yaroslavl kenti korkunç bir trajedi yaşadı. Ülkenin en başarılı hokey takımlarından Lokomotif Yaroslavl oyuncularının içinde bulunduğu yolcu uçağı, Yaroslavl'daki Tunoshna Havalimanı'ndan kalkışı sırasında Volga Nehri yakınlarında düştü. Kazada 43 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi kurtuldu. Rus basınında bazı kurbanlar ile uçağın parçalarının nehir sularında olduğu bilgileri de yer aldı.
 
Uçağın kalkışından kısa bir süre sonra alev alarak düştüğünü belirten yetkililer, kaza nedeni hakkında henüz bir açıklama yapmadı. 120 yolcu kapasiteli YAK-42 tipi uçakta ilk bilgilere göre 8 mürettebat ile 37 yolcunun bulunduğu açıklandı. 
 
Ölenlerin büyük kısmının da Lokomotif takımı oyuncuları olduğu kaydedildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Lokomotif takımının Belarus'un başkenti Minsk'e Dinamo takımıyla bugün maç yapmak üzere gittiğini kaydetti. 1949'da kurulan Lokomotif takımı; Rusya, Belarus, Kazakistan, Letonya ve Slovakya'dan takımların yer aldığı Kıtasal Hokey Ligi'nin bu yılki favorileri arasındaydı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bugün Küresel Siyasi Forum'a katılmak için aynı havaalanına gitmesi bekleniyor.
sabah