Olay, bugün Omurtak Caddesi üzerindeki Atatürk Meydanı’nda meydana geldi. İddiaya göre ev kadını Nihal Saran yolda yürürken yanına 2 erkek geldi. Saran’a tanıdığı fakir, fukara olup olmadığını soran ve 2 bin lira yardım dağıtacaklarını söyleyen iki kişi, yanlarındaki 2 bin lirayı da ona verdiler.

UĞURSUZLUK VAR

Nihal Saran’ın konuştuğu iki kişi, bir süre sonra kolundaki bileziklerde uğursuzluk olduğunu belirterek okunması gerektiğini söylediler. Saran, bu sözler üzerine korkuya kapılarak kolundaki 4 bileziği ve verdikleri 2 bin lirayı onlara verdi. Karşıdaki apartmana girip, hocaya dua okutacaklarını söyleyen 2 kişi, Saran’ın yanından ayrıldı. Kapının önünde bekleyen Saran, altınlarını alan kişilerin dışarıya çıkmaması üzerine dolandırıldığını anladı ve polise gitti. 2 şüphelinin apartmanın diğer kapısını kullanarak dışarı çıktığı belirlendi.

ŞİKAYETÇİYİM

Kandırdığını söyleyen Nihal Saran, "Ben yolda yürüyordum. Yanıma tanımadığım iki kişi geldi önce bana siz çok hayırsever birisiniz dediler ve fakirlere para dağıtacaklarını belirterek yardımcı olmamı istediler. Bende onlara benim tanıdığım kimse yok dedim ve yanımdan gittiler. Ancak kısa bir süre tekrar yanıma geldiler ve bana 'Size 2 bin lira verelim’ dediler. Sohbetin ardından bana, 'Kolundaki bilezikleri ver de şu apartmanda oturan hoca efendimiz var ona verip okutalım, böylece sen daha fazla sevaba girersin’ dediler. Ben de bilezikleri verdim. Ancak bir süre sonra ise dolandırıldığımı anlayınca hemen polisi aradım ve durumu anlattım. Ben bu dolandırıcılardan davacı ve şikayetçiyim onların bulunmasını istiyorum" dedi.