Fenerbahçe"nin en çok tartışılan isimlerinden biri olan Cristian takımdan ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

Fenerbahçe"nin Brezilyalı oyuncusu Cristian Baroni, sözleşmesinin bitimi olan 2014 yılına kadar takımda kalacağını söyleyip, sezon sonunda da ayrılma niyetinde olmadığını bildirdi.
Milliyet"in sorularını yanıtlayan sambacı, Türkiye"de sıcak bir ortamın içinde yer aldığını belirterek, “Geldiğim andan itibaren bana gösterilen misafirperverlik çok iyi. Şikayet edeceğim hiç bir nokta yok” dedi.
Bu sezon kadroya girmekte sorunlar yaşayan Cristian, “Geçen yıl şampiyonluğu son maçta kaybetmedik. Sene içinde hatalar yaptık. Bursa"ya karşı kendi evimizde 3-2 verdiğimiz maç vardı mesela. İş son maça kaldı ve bu ufak hatalar nedeniyle şampiyonluğu kaçırdık” diye konuştu.
“Herşeyden önce burada bulunmaktan mutlu olduğumu bilmenizi isterim” diyen Brezilyalı oyuncu, futbolun içinde ufak tefek sorunlar olabileceğini, bu durumların Türkiye ve Fenerbahçe hakkındaki düşüncelerini hiçbir zaman değiştirmeyeceğini ifade ederken, “Zaman zaman onbirin dışında kaldığım, zaman zaman da oynadığım anlar oluyor. Benim için her zaman önemli olan takımımdır. Ben çalışmak istiyorum ve bu fırsat verildiği sürece elimden geleni yapacağım. Fenerbahçe"de forma çekişmesi çok üst düzeyde. Burada oynamak için bir futbolcunun yüzde yüz başarı sağlaması gerekiyor. İnişli çıkışlı olunca yedek kalabilir, kadroya giremezsiniz. Benim de düşüş yaşadığım dönem olmuştur, hocamız da benim yerime koyduğu oyuncudan daha çok verim almıştır. Ben de öyle zamanlarda ilk onbire girmeye çalışırım. Problem çıkarmam. Dışarıdan göründüğü gibi değil” dedi.
Teknik Direktör Aykut Kocaman"ı da değerlendiren Cristian, “Gerek ben, gerek başkası olsun, karşınızdakinin yaşayız tarzını, karakterini özümsemek zorundayız. Aykut hocanın kendine özgü bir tarzı var. Ama benim kimse ile aram bozulmadı. Aykut hoca ile de ilişkim hiç bozulmadı, bozulmaz da. Kendisini çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum. Aykut hoca beni buraya transfer ettiği gibi benim kötülüğümü isteyeceğini de sanmıyorum” sözleriyle tartışmalara açıklık getirdi.



"Emre ile uyumluyuz"
“Aslında yanımda bir oyuncu tercihi yapmam. Fenerbahçe orta alanında benim pozisyonumda oynayan oyuncuların kalitesi belli. Emre ile birlikte oynadığımız için onunla birlikte uyum içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü onunla birlikte oynadığımız zamanlar daha çok oldu ve ona fazlası ile alıştım. Gökay ile de iyi bir uyum yakalıyorum. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.”



"Alex bizim aynamız gibi"
“Alex bizim aynamız, bizim saha içindeki liderimiz. O olduğu zaman sahada sıkıntıları en iyi şekilde gözlemliyor ve bu sorunlara çözüm üretiyor. Bir kumandan edasında ve ne yapmamız gerektiğini söylüyor. Benim kariyerimde birlikte oynadığım en kaliteli oyunculardan birisi Alex. Ona destek vermemiz gerekir ki ondan en büyük faydayı alalım. Fenerbahçe"nin her şeyi diyebilirim.”

Milliyet