Aysal, Bodrum’da bulunan Ali Dürüst’ü arayıp Arda’ya gelen teklifi iletti. Ardından İmparator’a “Yeni bir teklif var. Değerlendirelim mi diye sormak istedim” dedi. Terim’in cevabı, “Kesinlikle bırakmaktan yana değilim” oldu.. Fakat teklif 13 milyon Euro ve çok ciddi.

G.SARAY’DA ‘kapandı’ denen Arda defteri, okumakla bitmeyecek gibi gözüküyor! Geçen sezon üzerinde oluşturulan yoğun baskı ve taraftar tepkisi sebebiyle canından çok sevdiği G.Saray’dan ayrılma kararı alan Arda Turan, teknik direktörlüğe Fatih Terim’in gelmesinin ardından geri adım atıp, “Avrupa’ya gitmek istiyordum ama vazgeçtim” açıklamasını yapmıştı..

FAKAT futbolda dünün olmadığı milli yıldızla birlikte yeniden ispatlanmış durumda.. Bunu neden söylüyoruz? Çünkü “Gitmeyeceğim” açıklaması yapan Arda her an yurt dışına transfer olabilir. Peki bunu nereden biliyoruz. Şöyle aktaralım. Önceki akşam Ünal Aysal, yönetim kurulu toplantısından önce Bodrum’da bulunan 2. başkan Ali Dürüst’ü aradı ve Arda’ya gelen teklifi iletti. Ardından yine Bodrum’da tatilde bulunan Fatih Terim’i aradı ve “Hocam Arda’ya yeni bir teklif var. Değerlendirelim mi diye sana sormak istedim. Arda’yı bırakalım mı diye sana sormak istedim? İstersen sen de 1-2 gün düşün hocam” diyerek milli yıldızla ilgili resmi bir teklif olduğunu iletti.

TERİM de Aysal’a, “Başkanım ben ilk gün hangi noktadaysam şu anda da o noktadayım. Arda, bizim için, G.Saray için çok önemli. Kesinlikle bırakmaktan yana değilim” cevabını vererek bu transfere ‘teknik’ açıdan taş koymuş oldu. Ayrıca dün de Terim ve Dürüst bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptılar.

YİNE A.MADRID

DAHA önce Arda’ya 11.5 milyon Euro garanti, 20 maç oynarsa 500 bin Euro daha ve UEFA’ya kalınırsa 1.5 milyon daha teklifinde bulunan A.Madrid, teklifi UEFA’ya katılma payını garantiye ekleyerek, 13 milyon Euro olarak yükseltti.

ARDA’NIN FİKRİ ÖNEMLİ

VE şimdi kararın ne olacağı bekleniyor. “Gitmeyeceğim” demesine rağmen Avrupa hayâliyle yanıp tutuşan Arda’nın buradaki fikri ve başkan Ünal Aysal’ın düşüncesi her şeyden önemli olacak. Eğer Arda “Gitmek istiyorum” derse 13 milyon Euro’luk müthiş teklifi değerlendirecek olan Aysal, oyuncunun yerini dolduracak bir transferle de Terim’in gönlünü alabilir.

FAKAT şu bir gerçek.. Bu transfer, 3 ismin de ortak noktada buluşmasıyla gerçekleşir veya gerçekleşmez.. Bu açıdan içinde bulunduğumuz hafta çok kritik.

Ya izin verilecek, ya 2017’ye uzatılacak

Ünal Aysal, A.Madrid’in yeni teklif yaptığı Arda Turan’a ya ‘Gidebilirsin’ diyecek ya da masaya oturup 2017’ye kadar ‘iyileştirmeyle’ sözleşme uzatacak..