Benimle hocalarım gurur duyuyor
İnternetteki paylaşım sitesinde adına kurulan grup sayfasına yazan Fazıl Say, "Küfür, hakaret serbest, Türkiye sizinle gurur duyuyor" dedi

"İslamcılar kazandı, Türkiye'yi terk edebilirim" sözleriyle büyük tartışma yaratan dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Facebook'ta kendi adına açılan grup bölümüne, "Her şeyi yazabilirsiniz. Küfür, hakaret, tehdit, her şey serbest. Türkiye sizinle gurur duyuyor" diye yazdı.
Milyonlarca üyesi bulunan Facebook'ta "Fazıl Say" adlı grup sayfasına bir yazı yazan ünlü piyanist, üyelerin düşüncelerini yazabildiği "Wall" (Duvar) bölümünü tekrar açtığını belirtti.
1600 üyesi bulunan gruba hitaben yazdığı yazıda Milliyet gazetesinin son reklam filmindeki "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganını kullanan Say, şunları yazdı:
"Wall'u tekrar açıyorum. Bir daha kapatmamak üzere. Her şeyi yazabilirsiniz. Küfür, hakaret, tehdit, her şey serbest. Türkiye sizinle gurur duyuyor."


Küfür yağmuru
Yazısında, popüler video paylaşım sitesi Youtube'daki klasik müzik videolarının küfür ve hakaretler nedeniyle kapatılmasına isyan eden Say, şöyle devam etti:
"Youtube'da bazı verilerim vardı. 5-6 tane. Klasik müziğin dünyada en çok tıklananlarıydı. Yüz binlerce tık. Bazen onlara bakardım. Sevinmek için, moral bulmak için. Kendimle hesaplaşmamda bir paydılar. Şimdi hiçbiri yok. Kapandı, yok oldu. Küfür yağmurundan.
Türkiye sizinle gurur duyuyor. Benimle kim mi gurur duyuyor? Vefat etmiş hocalarım? Ailem? Dostlarım? Bazı sevenlerim? Kızım ilerde benimle gurur duysun isterdim ama... Çok isterdim. Buyurun yazın, her şey serbest. Türkiye sizinle gurur duyuyor."
Fazıl Say, "En sevdiğim şiirler" diyerek, Metin Altıok'un bir şiiri ile Nâzım Hikmet'in "Memleketim" şiirine de yer verdiği yazısını, "Nice senelere, mutlu (yalan) yıllara, (o da yalan)" sözleriyle noktaladı.


SAY YANLILARI FARK ATTI

Fazıl Say için Facebook'ta 88 farklı grup sayfası açıldı. Grupların bir kısmını Say taraftarları kurarken, bir kısmını da Say'a tepki gösterenler oluşturdu. Dün itibariyle Say'a destek olan üyelerin sayısı 7 bin 290, karşı olanların sayısı ise 998 kişi olarak ölçüldü.
"Fazıl Say kaçmasın, laiklik düşmanlarına karşı bizimle savaşsın" adlı 190 üyesi bulunan grubun profil fotoğrafında, çarşaflı kadınlar bulunuyor.
Ünlü piyaniste karşı olanlarsa, grup isimlerinde, "Fazıl Say daha ne bekliyorsun, çık git bu ülkeden diyenler", "Fazıl Say piyanosunu da alıp uzaya çıksın diyenler" gibi sert ve alaycı ifadeler kullanıyor.