Dernekte yapılan ilk toplantıda 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanacak olan Engelliler Haftası çerçevesinde yapılacak etkinlikler hakkında üyelere bilgiler verilip, fikir alış verişinde bulunuldu.
Yeni Mahallede bulunan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği binasındaki toplantıyı Dernek Başkanı Bedri Altıntaş başkanlık ederken, dernek üyeleri ve aileleri de toplantıya ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş üyelere çağrıda bulunarak “Bundan sonra bir dernek binamız var ve tüm etkinliklerimizi, toplantılarımızı burada yapacağız. Sizlerden ricam çevrenizde engelli bireyleri olan aileleri derneğimize davet etmeniz ve onların derneğimize üye olmasını sağlamanız olacaktır. Birlikte olmak, örgütlü olmak bizler açısından önemli. Sizlerden de bu konuda duyarlılık bekliyorum. Derneğimize sahip çıkalım. Derneğimiz hafta içi ve hafta sonu da her gün saat 08:00"den akşam 17:30"a kadar açık kalacak. Şu an derneğimizin düzeni için çalışmalarımız sürüyor. Sizlere bundan sonraki etkinliklerimiz SMS yoluyla bildireceğiz. Çalışmalarımız tamamlayıp, 10-16 Mayıs arasında kutlayacağımız Engelliler Haftasında derneğimizi resmi olarak açılışını yapacağız.”dedi.
Toplantıda ayrıca Dernek Başkanı Bedri Altıntaş 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Engelliler Haftası etkinlikleriyle ilgili üyelere bilgiler verirken sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçen yıl ilk kez bu haftayı kutladık. Bu senede kutlayacağız. Sizlerden ricam bu etkinliklerin içinde yer almanız. Bu kapsamda İlk Gün Atatürk Anıtına çelenk koyma törenimizin ardından derneğimizin resmi açılışını yapacağız. Aynı gün engelliler tarafından yapılan kermesimiz açılacak ve bu kermes hafta boyunca dernek binamızda sürecek. İkinci gün Akbük Belediyesi organizasyonunda dernek üyelerimize bir yemek verilecek ve sorunlar ele alınacak. Üçüncü gün Didim Belediyesi engellilerimize ve ailelerine bir kahvaltı verecek. Akşam saat 18:00"de düzenlenecek konferansla engellilerin sorunları ele alınacak. Çocuklarımız içinde bir tiyatro gösterisi düşünüyoruz. Dördüncü gün ise Akyeniköy Belediyesinin desteğiyle Uçurtma Şenliği yapmayı planlıyoruz. Etkinliğin 5. gününde ise Üniversitemizin de desteğiyle bir konferans vermeyi ardından ise bir tekne turu düzenlemeyi istiyoruz. Son gün ise iyi bir sanatçı getirerek konser vermeyi planlıyoruz.Bu program şu an net değil, taslak olarak hazırlandı. Sizlerin de görüşleri önemli” dedi.
Toplantıda hazırlanan program içeriği fikirler ele alınırken, etkinliklerle ilgili olarak üyelerden oluşan bir komisyon oluşturuldu. -iha