İsabeyli Belediyesi, ihtiyaca cevap vermesi amacıyla Beydağları’nda bulduğu yeni kaynak suyunu şehre taşımak için zorlu bir çalışmanın içine girdi. İsabeyli’de yaşayan vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla 2002 yılında yapılan isale hattının yetersiz kalması nedeniyle başlatılan ikinci hatta artık sona gelindi.
1700 metrelik bir rakımdan elde ettikleri suyu, en sağlıklı ortamda vatandaşa ulaştırmanın çabası içinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, projenin belediye kaynaklarınca finanse edildiğini söyledi. Beydağları’nın zirvesinde bulunan yeni kaynak suyunu şehre taşımak için yoğun bir gayretin içine girdiklerini kaydeden Erim, çalışmaları yerinde inceleyerek, “Projeyi tamamen belediyemizin kendi öz kaynakları ile yapıyoruz. İş bittiğinde bize olan maliyeti 600 bin TL’yi bulacak. Eğer ihale etseydik bu rakam 1 milyon TL’yi bulurdu. 2. İsale hattı için kullandığımız borular anti bakteriyel olup 110 ve 160’lık borularla suyu taşıyacağız. Borularda ek olmadığı gibi füzyon kaynak kullanmak suretiyle sudaki kirlenmeyi sıfıra indiriyoruz. Ayrıca, dinlenme odaları yerine borularda basınç düşürücü kullanıyoruz. Böylelikle su doğal kaynağında olduğu gibi vatandaşa ulaşacak” dedi.
Proje kapsamında toplam 20 bin metre su borusu kullanacaklarını belirten Başkan Kuvvet Erim, çalışmaların 2 ay gibi bir sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg