Şirket, Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının güvenlik ve izleme sistemlerini tedarik edecek. Huawei Kafkasya Bölge Başkanı Philip Zhihui Liang, Türkiye'deki hızlı büyümenin kendilerini motive ettiğini söyledi.
 
Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Çinliteknolojişirketi Huawei, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) Ankara-Eskişehir arası YüksekHızlı TrenHattı üzerinde kurulacak yol boyu güvenlik ve izleme sistemlerinin tedarikçisi oldu. Huawei Kurumsal İş Çözümleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Philip Zhihui Liang, telekom konusundaki deneyimlerini kurumsal iş çözümleri pazarına yönelterek, bu alandaki yatırımlarını artırdıklarını söyledi. Dünyadaki en büyük 2. Ar-Ge merkezini Türkiye'de kurarak, özellikle telekom sektöründeki Türk Telekom, Turkcell, Vodafone gibi şirketlere iletişim altyapısı konusunda destek veren şirket, hedefinde ulaşım altyapısı ile ilgili projelerde yer almaya başladı. Liang, ilk projesini gerçekleştirmek üzere TCDD ana iş ortaklarından Savronik ile Ankara-Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren Hattı boyunca kurulacak yol boyu güvenlik ve izleme sistemleri için anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında, Huawei, Türkiye'de hızlı tren hatlarına yönelik ilk güvenlik ve izleme sistemleri tedarikçisi olacak. Türkiye'de her anlamda büyüyen iş hacminin kendilerini daha büyük projeler için motive ettiğini kaydeden Liang, Türkiye ekonomisinin daha da gelişmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Huawei'nin vizyonunun, yaşamı iletişim yoluyla zenginleştirmek olduğunu belirten Liang, bulut bilişim teknolojisiyle hem daha geniş kitlelere daha hızlı hizmet götürüleceğini hem de gelişen teknolojiyle beraber artan geniş bantlı hizmetlere yönelik talebin karşılanmasını sağlayacaklarını anlattı. Liang, Türkiye'de 2002 yılında Ankara'da açtıkları ofisle çalışmaya başladıklarını ve 700'den fazla çalışana ulaştıklarını söyleyen Liang, "Türkiye'de ciddi yatırım yapmaya kararlıyız. Çin dışındaki ikinci en büyük ARGE merkezimizi Türkiye'de kurduk yatırıma devam edeceğiz'' diye konuştu. Liang, iletişim teknolojileri geliştikçe yeni yatırım fırsatları doğduğunu söyledi.
 
FATİH PROJESİNİ YAKIN TAKİBE ALDIK
 
Liang, FATİH projesi konusundaki çalışmalarına ilişkin olarak, "FATİH projesini yakından takip ediyoruz. Veri merkezi, içerik yönetimi, okullar arasında ağ kurulumu, akıllı tahta, tablet bilgisayarları içeren uçtan uca çözüme sahibiz. Türkiye'deki bütün projeler için yerel iş ortaklarıyla çalışmayı tercih ediyoruz.'' diye konuştu.
 
Huawei Kurumsal İş Çözümleri Direktörü Özay Uyanık da, e-eğitim mimarisi çalışmalarından örnekler verdi. Uyanık, tablet bilgisayar, akıllı tahta, sınıf içi video konferans çözümleri, güvenlik kameraları, iletim hatları ile arayüzde içerik platformu gibi, bir projenin tüm ihtiyaçlarını sağlayabileceklerini anlatarak, bu kapsamdaİstanbulve Ankara'daki iki okulda FATİH projesine örnek olacak iki uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydetti.