Şemdinli'ye önceki gece saldıran PKK'lıların hedefi Kaymakam Mesut Gençtürk'tü. Ancak planı öğrenen jandarma aldığı istihbaratı hemen polisle paylaştı. Özel Harekât polisi Gençtürk ve ailesini lojmandan tahliye ederek güvenli bir yere götürüp, saldırıya karşı ilçe genelinde önlem aldı. PKK'lıların MOBESE'ye yakalanmasıyla Özel Harekâtın harekete geçmesi bir oldu. Önceki gün... Emniyet güçleri yeni bir saldırı ihtimaline karşın Şemdinli İlçe Merkezi'nde teyakkuz halinde... Saatler 20.00'ye yaklaşırken Hakkâri Jandarma Komutanlığı'ndan Hakkâri Emniyet Müdürlüğü'ne acil koduyla bir istihbarat gidiyor. O istihbarata göre 30 kişilik terörist grup ağır silahlarla Şemdinli İlçe Merkezi'ne saldıracak. PKK'lıların birinci hedefi Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk. Bu anlık istihbarat üzerine Özel Harekât polisleri hedef noktalarda tertibat aldı. O yerlerden biri de Kaymakamlık Lojmanı'ydı.

KAMERALARDA SANİYE SANİYE...
MOBESE'lerle ilçe gözlem altına alındı. İstihbarattan bir saat sonra PKK'lılar ilçeye geldi. Mekan Şemdinli Dereiçi mevkisi... Saat 21.29'da kameralar Dereiçi mevkisinde beyaz renkli otomobilin tenha bir yere park edişini yakalıyor. Kaleşnikoflu bir PKK'lı araçtan inip erketeye yatınca polisler alarma geçiyor. Bu sırada biri kadın 3 terörist kırsaldan getirdikleri roket atar, biksi ağır makinalı tüfek, el bombası gibi silahlarını gasp edildiği öğrenilen otomobile yüklüyor. PKK'lılar otomobile binip bölgeden uzaklaşırken, önceden bölgeye yönlendirilen zırhlı Kobra araçlardan beyaz otomobile kurşun yağdırılıyor. Otomobil saniyeler içinde patlıyor. İki terörist o anda can veriyor. PKK, bu iki teröristin 'Akif Avrîn' kod adlı İran uyruklu Firuz Brukimadlu ile 'Cemşit Amed' kod Murat Çapa olduğunu açıkladı.

KAYMAKAM 'GÜVENLİ' YERDE
Şemdinli Deresi'nde bunlar yaşanırken diğer PKK'lı gruplar önceden belirlenmiş Şemdinli Kaymakamlığı, Kaymakamlık Lojmanı ve Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yöneldi. Baskına giden PKK'lılar kaymakam Mesut Gençtürk'ü kaçırma hesabı yaparken bir anda özel harekât timlerinin açtığı ateş altında kalınca geri çekildi. Teröristlerden 5'i öldü. Saldırı püskürtülürken önceden alınan istihbarat sonucu kaymakam ve ailesi saldırıdan dakikalar önce güvenli bir yere götürülmüştü bile.

'CESURYÜREK'
Şemdinli'ye 2010'da atanan, esnaf ziyaretleri, sosyal etkinlikler, barıştırma yemekleri düzenleyen Gençtürk 'Cesuryürek Kaymakam' olarak anılıyor. Gençtürk'ün "Öldürülmekten korkmuyor musunuz?" diye soranlara "Korkunun kime faydası olmuş ki bana da olsun? Madem hizmet etmeye geldik, korku ayağımıza pranga olmasın" dediği belirtiliyor. Gençtürk BDP'liler tarafından daha önce hedef gösterilmişti.