Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 26 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Kısa süren duruşma, 2 Mayıs 2011 tarihine ertelendi.

Duruşmada, davanın tek tutuklu sanığı Cevat Işıklı ile yeni yasa kapsamında serbest bırakılan tutuksuz sanık Abdülsettar Yıldızbakan hazır bulundu.
Yeni yasa kapsamında 4 Ocak'ta tahliye edilen ve daha sonra yapılan Hizbullah operasyonu kapsamında tutuklanan Hacı İnan ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan Cevat Işıklı, eski savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti Işıklı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Mayıs 2011 tarihine erteledi.
Birleştirilen davaların iddianamelerinde, terör örgütü Hizbullah'ın sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan, örgütün sözde İstanbul sorumlusu İlyas Kutulman ve 10 kişinin cesedinin çıkarıldığı Üsküdar'daki evi kiralayan Cevat Işıklı'nın da aralarında yer aldığı 10 sanığın, ''Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak'' suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
İddianamelerde, diğer sanıkların da ''Yasa dışı örgüt üyesi olmak'' ve ''Yasa dışı örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmek'' suçlarından 4,5 ile 22,5 yıl arasında çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.