TBMM Çevre Komisyonunda Kara Avcılığı kanun tasarsı ele alınırken AKP Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, ormanların ""Hitler modeli ile satılmasını"" önerdi.
Coşkun ""Almanya'da Hitler, kamu arazilerini, (Önce ağaçlandırma yapın, sonra bunun ticaretini yapabilirsiniz) diyerek halka verdi. Bunun üzerine Almanya baştan aşağı orman haline geldi"" dedi. Coşkun Türkiye'de de kamuya ait arazilerin bu şekilde ''Orman yapın, sonra satabilirsiniz, ticaretini yapabilirsiniz'' şeklinde verilmesi halinde ormanların artıp artmayacağını sordu.

AĞAÇ DİKMEYEN EVLENEMESİN

Coşkun, evlilik için ""Ağaç dikme şartı"" getirilmesini de önerdi ve ""Çiftlerin evlenebilmeleri için ve her doğan çocuk için 10'ar ağaç dikilmesi halinde, yurt dışında olduğu gibi bir şehirden başka bir şehre orman içinde gidilebilir"" dedi.
Toplantıya katılan Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük ise, 2008'de, ağaçlandırma seferberliği ilan ettiklerini söyledi ve ""Fidanlıkların sayısı arttı. 5 yılın sonunda Trakya büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırmış olacağız. Çoğu ülkede orman alanı azalırken, Türkiye'de artıyor"" dedi. Küçük, geçen yıl Ankara'da 70 bin bebeğin doğduğunu ve her biri için fidan diktiklerini, bu sistemi diğer şehirlerde de yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. (GAZETEPORT)