Fenerbahçe'nin kaptanı Alex De Souza, Euronews’e verdiği özel demeçte şike soruşturması sürecinde yaşadıklarını anlattı.
 
Alex'in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:
 
Geçen yıl müthiş bir performans gösterdin ve şampiyon oldunuz. Ancak daha sonra yaşananlar buna gölge düşürdü ve şu an takımınız bir belirsizlik içinde. Bu koşullar altında yeni sezona nasıl hazırlandınız?
 
Ben bu iki noktayı, saha içi ve saha dışı olayları birbirinden çok iyi ayırmayı bilen bir insanım. O yüzden birbirine karıştırmıyorum.Saha dışında olanlar kulübü ilgilendiren gerçekten can sıkıcı olaylar. Fakat saha içinde benim bildiğim bir şey var. Geçen yıl gösterdiğimiz o müthiş performansla Trabzonspor’un 9 puan arkasından gelerek şampiyonluğu hakettik. Şampiyon olmakla ilgili bu duygularımı saha dışında olan hiçbir şey benden alamaz.
 
Bu sezon içinde benzer duygulara sahibim. Benzer bir şekilde geçen yıl kazandığımız zaferlere paralel bir şekilde bu yıl da başarılı olmak istiyoruz. İki konuyu birbirinden ayırmak gerekiyor ben de bunu kendi içimde en iyi biçimde yaptığımı düşünüyorum.
 
Siz gerçekten duygularını kontrol edebilen profesyonel bir oyuncusunuz. Peki takımda herkes için bunu söylemek mümkün mü? Tüm oyuncuların bu sorunu aynı şekilde aşabileceğini düşünüyor musunuz?
 
Geçen yıl burada birlikte olduğumuz, şampiyonluk yaşadığımız arkadaşlar da bizimle aynı duygularda. Bu duyguları biz çok iyi biliyoruz. Onlar da benimle aynı duyguları paylaşıyorlar. Bu da şampiyonluk gururudur. Geçen yıl bütün zorlukların üstesinden gelerek beraberce şampiyon olduk. Yeni gelen arkadaşlarımıza da geçen sene çektiklerimizi yaşadığımız zorlukları, camianın duygularını, taraftarın duygularını aynı şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Yeni sezona hazırlanırken de zaten ön plana çıkardığımız nokta bu oluyor. Sezona bu duygularla başlıyoruz.
 
Sıkça duygulardan bahsettiğiniz için sormadan geçemeyeceğim. Geçen yıl şampiyonluk yaşadınız ama şu an Şampiyonlar Ligi’nde oynayamayacaksınız. Bu hazmedilmesi zor bir durum olmalı. Bu konudaki duygularınızı nasıl ifade edersiniz?
 
Bu konudaki duygularımı, hislerimi böyle ifade etmek istemiyorum açıkçası. İfade etmesem benim açımdan daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü bunu ifade ettiğim takdirde, dile getirdiğim takdirde birçok sıkıntı, problem yaşayacağımı biliyorum. Açıkçası bu, hayatım boyunca da futbol kariyerimde yaşadığım olaylara baktığım zaman hiçbir zaman kabul etmeyeceğim ve duygularımı, hissettiklerimi de her zaman kendi yararıma olduğu için açıklamaktan çekineceğim bir olgu. O yüzden kendime saklıyorum.