İzmir'in Tire ilçesinde, kuyumcu soyduktan sonra kaçarken barikat kuran askeri araçla ezerek şehit olmasına sebep olan hırsızlık zanlısı Aydın'ın Nazilli ilçesinde yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Nazilli'de araç kontrolü yapan polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya kalkışan 03 FE 638 plakalı aracı polis kovalamaya başladı. Yakalanacaklarını anlayan araçtaki 2 kişi yaya olarak kaçmaya başladı. Uzun süren kovalamacının 2 zanlı da yakalandı. Şahısların kullandığı araçta inceleme yapan polis, plakanın sahte olduğunu, gerçek plakası 07 AB 001 olan aracın çalıntı olduğunu tespit etti.
Yakalanan zanlılardan A.K.'nin, 4 Nisan 2008 günü Tire'de hırsızlık suçundan kaçarken bir askerin şehit edilmesi olayına karışan ve olay tarihinden bu yana aranmakta olan şahıs olduğu tespit edildi. A.K.'nin yapılan kimlik sorgulamasından 43 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu ve hakkında kesinleşmiş hapis cezalarının da bulunduğu belirlendi. Diğer şahıs H.B.'nin ise yine değişik suçlardan sabıkasının bulunduğu bildirildi.
Zanlılar sorgulanmak üzere Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.