Daha sonra yakalanan asıl hırsızlık zanlısının 'bu kişi yanımızda değildi' açıklamasına rağmen mahkeme Aslan ile hırsızlık zanlısı 18 yaşındaki A.A.'yı tutukladı.

Özel bir elektrik şirketinde teknisyen olan Sayım Aslan, iftar için Belediye Evleri Mahallesi'nde lokantada çalışan yeğeni Mesut Tekin'in yanına gitti. Aslan, yeğeniyle yemek yedikten sonra lokanta yakınlarındaki akrabaları T. T. ve H.T.'ye ait ahırın kenarında namaz kıldı. Aslan, daha sonra merkez Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evine gitti. Bu sırada, Aslan'ın namaz kıldığı ahırdan A.A. ve dayısı S.A. 2 koyun çaldı. Hırsızlığın ortaya çıkması üzerine bekçi ahırın kenarında Sayım Aslan'ı namaz kılarken gördüğünü, koyun sahiplerine söyledi. Koyunların sahibi T.T. ve H.T. de hırsızlığı Sayım Aslan'ın yaptığını düşünerek, onu "Hastamız var, sen bu işlerden iyi anlarsın bize yardımcı ol." deyip evinden çağırdı, ahıra götürüp direğe zincirledi, daha sonra ise tekme- tokat döverek işkence yaptı.

 

Bu arada, koyunları dayısı ile birlikte çaldığı ileri sürülen 18 yaşındaki A.A.'yı da yakalayan hayvan sahipleri, AA.'nın "Koyunları dayım Suat ile birlikte çaldık. Sayım yoktu" demesi üzerine ‘özür' dileyip Aslan'ı bıraktı. İşkence sebebiyle Sayım Aslan'ın kendilerinden şikayetçi olacağını ileri süren iki kişi, koyun hırsızı A.A.'ya "Bu adamı hırsız sanıp dövdük, bizden şikayetçi olur. Emniyette ‘gözcülük yapıyordu' de yoksa kötü olur." diyerek tehdit etti.

İşkence gören Aslan ve A.A.'nın bağırma sesleri üzerine çevredekilerin 155'i aramaları üzerine olay polise intikal etti. Olay yerine gelen polis, Aslan ile A.A'yı yaralı buldu ve T.T. ile H.T.'yi de gözaltına aldı. Koyun sahipleri T.T. ve H.T. savcılık talimatıyla karakoldan serbest kalırken, tedavileri yapılıp taburcu edilen Sayim Aslan ve AA. ‘koyun hırsızlığı' suçuyla adli mercilere sevk edildi.

Nöbetçi 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde Aslan, suçlamayı kabul etmedi, iftiraya uğradığını savundu. AA. ise hırsızlık olayını dayısı S.A. ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Mahkeme hakimi, her 2 kişiyi de ‘hırsızlık' suçundan tutukladı. S.A. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Tutuklanan Sayim Aslan'ın ağabeyi Şeyhmus Aslan, savcılığa dilekçe vererek kardeşinin suçsuz olduğunu, iftiraya kurban gittiğini bildirdi. Ağabey Aslan,"Kardeşim kendi halinde biri. Tek suçu ahırın kenarında namaz kılması. Hırsızlık olunca kardeşimi namaz kılarken görenler ismini vermiş. Kardeşime işkence edenlerin tutuklanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.