Akalın'ın şüphe duyduğunu belirtmesi üzerine hizmetçisi R.O. ile 1,5 ay önce işten çıkardığı ve hizmetçisinin eşi olan eski şoförü M.O. şüpheliler arasında bulunuyor.
   
Şarkıcı Demet Akalın, polis merkezine yaptığı başvuruda Beykoz Acarkent sitesindeki villasında çantasının içinde bulunan 100 bin TL ile bir Rolex saatinin kaybolduğunu bildirmişti. Polis, Akalın'ın şüphe duyduğunu söylemesi üzerine hizmetçisi R.O. ile aynı villada 1,5 ay öncesine kadar şoförlük yapan eşi M.O.'yu gözaltına aldı. M.O.'nun, Akalın tarafından işine son verdiği öğrenildi. İki şüphelinin ilk ifadelerinin ardından M.O.'nun kardeşi S.O. ve arkadaşı Ş.Ö. de göz altına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
   
Akalın'ın ilk başvurusu üzerine olaya Hırsızlık Büro Amirliği bakarken gözaltındaki hizmetçi R.O.'nun, "Olay günü Demet hanım bir arkadaşı ile dışarı çıktı. Çıkarken de akşam konuklarına vereceği iftar yemeği nedeni ile alışveriş yapmamı söyledi. Ben de 1,5 ay önce Demet hanım tarafından işine son verilen eşim M.O.'yu yardım etmesi için çağırdım ve alışveriş yaptık. Eve geldikten sonra kapı çalındı, evde yalnızdım. Kapıyı açtığımda karşımda beliren kişi, beni öldürmekle tehdit etti. Daha sonra içeri girip Demet hanımın çantasını alarak kaçtı." şeklindeki ifadesi üzerine Gasp Büro Amirliği de soruşturma kapsamında görevlendirildi. Yapılan ilk araştırmada olay yerini gören güvenlik kamerası bulunmadığı ve hizmetçi R.O.'nun da iddia ettiği şüpheli kişiye ait fazla bilgi veremediği ileri sürüldü.
   
Hırsızlık Büro Amirliği'nin daha çok aktif olduğu soruşturmada gözaltında bulunan 4 kişinin ifadelerine başvurulduğu ve olayla ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi.