Yerin altındaki yüzlerce metre uzunluğundaki telefon tellerini çalan hırsızlar, bir köyü de iletişimsiz bıraktılar.

Aydın Merkez Balıkköy Köylülerinin bugün sahur vaktinden beri telefonlarının çalışmaması üzerine yoğun ihbar alan Türk Telekom yetkilileri köydeki bütün hatları kontrol etti. Köye gelen hatlarda bir sorun olduğunu tespit eden yetkililer, yer altındaki iletim hatlarını yaptıkları kontrolde yine hırsız engeli ile ile karşılaştılar. Yapılan kontrol sonucunda Aydın Merkez ile köy arasında kalan iletim hattındaki kabloların yerinde olmadığı tespit edildi.

Bunun üzerine olay yerine polis çağıran Türk Telekom yetkilileri, yaşanan hırsızlık olayları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Telekom yetkililerinin bu kadar çok şaşırmasının esas sebebinin ise telefon tellerinin kısa süre önce hırsızlık olaylarını önlemek için yeraltına alınmış olduğu ortaya çıktı.
Hırsızların sürekli telefon tellerini çaldığını kaydeden Türk Telekom yetkilisi Ahmet Kavruk, hırsızların yüzlerce metre uzunluğundaki hattın tellerini çaldığını belirterek, çalınan telin yaklaşık maliyetinin 6 Bin TL olduğunu söyledi. Kısa süre öncesine kadar havada olan telefon tellerine hırsızların hedefi olmaktan kurtarmak için yer altına aldıklarını kaydeden Kavruk, “Daha 15 gün önce iletim hattımızı yeraltına aldık. Daha önce de bu hat üzerinde defalarca hırsızlık olayı oldu. Biz de hırsızların önüne geçebilmek için hatları yeraltına almanın çözüm olabileceğini düşünmüştük ama yanılmışız. Bu hırsızlık olayı yüzünden bir çok abonemiz hizmet alamıyor” dedi.

Polis çevrede yaptığı incelemenin ardından, parmak izi çalışması yaparak olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

video.gifHaberin videosu...

20120723aw000092_01.jpg