Nazilli'de polis düzenlediği operasyonlarda çok sayıda kasa, ev ve araba hırsızlığı suçuna karışan dört kişilik hırsızlık çetesi yakalandı. Çetenin çalıntı lüks araçla yaptıkları hırsızlıklardan elde ettikleri bir kilodan fazla altın ile elektronik eşyaya el kondu.
Edinilen bilgiye göre; alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Aydın-Denizli karayolu üzerinde kontrol noktaları oluşturdu. Saat 12.20 sıralarında Nazilli Polis Okulu kavşağında önceden plakası ve eşkalleri verilen zanlıların bulunduğu 34 VV 8705 plakalı lüks araç polis ekipleri tarafından durduruldu. Araç içerisinde yapılan aramada aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş zula halinde çalıntı eşyalar ve araç gereç bulundu. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine getirilen dört zanlı ve içerisinde bulundukları özel oto detaylı bir aramadan geçirildi. Aracın paspasının altında yapılmış olan özel kısımda altın ve bilezikler çıkartılırken, bagajdaki gizli yerlerde de çok sayıda saat, cep telefonu ve hırsızlık yapmada kullandıkları araç ve gereç bulundu. Yapılan sorgulama sırasında zanlıların; 10 Temmuz 2008 tarihinde Diyarbakır-Yenişehir"den çalındığı belirlenen lüks araba ile çeşitli illerde hırsızlık yaptıktan sonra son olarak Aydın"da bir otelin kasasını balyoz ve keskilerle patlatarak içerisinde bulunan altın ve parayı çaldıkları belirlendi. Görgü şahitlerinin verdiği eşkal üzerine harekete geçen polis ekipleri, dört zanlının plakası tespit edilen bindikleri özel araçla Nazilli yönüne doğru kaçmakta olduklarını tespit edilmesi üzerine operasyonun başlatıldığı öğrenildi.
İlk sorgulamalarının tamamlanmasından sonra gözaltına alınan hırsızlık çetesi üyesi olan E.Ç(23), Ş.U.(21), M.S.(21) ile E.T.(35) hastanede sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından, adli makamlara sevk edilmeleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Operasyonda ele geçirilen ve değişik illerden çalındıkları belirlenen 2 adet Adana burması bilezik, 10 adet 22 ayar bilezik, 72 adet çeyrek Atatürk altını ve künye, 7 adet lüks kol saati, bir cüzdan, bir dijital fotoğraf makinesi, 4 adet cep telefonu ve bir adet altından yapılma TC Üstün Hizmet Madalyasına el konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.