İSTANBUL'dan gelip İzmir'deki dört evden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 1'i kadın 4 kişi, polisin operasyonuyla restoranda alem yaparken yakalandı. Hep birlikte restoranda çektirdikleri alem fotoğrafları ele geçirilen şebekenin üyelerinden Hülya Aykil'in, çalıntı incileri takıp kullandığı, bu şekilde poz verdiği de saptandı.
Olay, geçen cuma günü saat 14.30 sıralarında Buca İlçesi Şirinyer Semti 569 Sokak 8 numaralı apartmanda meydana geldi. Kimseye farkettirmeden apartmana giren 1'i kadın 4 kişi, çeşitli katlarda oturan Ramazan Arslan, NATO'da görevli Albay Serhat Seçmen, Arzu Yolcular ve Mehmet Murat Atar'ın kapı kilitlerini kırıp içeri girdi. Evlerdeki yaklaşık 5 bin YTL değerinde para, inci kolye ve ziynet eşyalarını çalan hırsızlar, kaçarak izlerini kaybettirdi. Hırsızlık olaylarının farkına varan ev sahipleri polise şikayette bulundu. Şikayetlerin ardından harekete geçen İzmir Emniyeti Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerinden, zanlıların, 34 DB 2232 plakalı otomobille kaçtığını belirledi.

ALEME BASKIN
Polis, otomobili Birinci Kordon'daki bir restoranın önünde park halinde buldu. Restorana baskın düzenleyen polis, zanlılar Akın Dokumacı (29), Çetin Katmerci (19), Hülya Aykil (18) ve Ö.B.'yi (16) yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların, çaldıkları malların bir kısmını satıp restoranda içki alemi yaptıkları saptandı. Hep birlikte restoranda çektirdikleri fotoğrafları da ele geçirilen şebekenin üyelerinden kuaför Hülyü Aykil'in, çalıntı incileri takıp kullandığı, bu şekilde poz verdiği de saptandı. Ayrıca, zanlıların, tümünün İstanbul'da oturduğu, hırsızlık için İzmir'e geldikleri belirlendi.

3'Ü TUTUKLANDI
İşlemlerinin ardından zanlılardan yaşı küçük Ö.B., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Adliyeye sevkedilen diğer 3 zanlı ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.