Nazilli ve çevresinde ovalardaki su motorlarına dadanan hırsızlar çiftçileri çileden çıkardı. Aydın il genelinde ve özellikle Nazilli Ovası'nda son günlerde onlarca su motorunun hırsızlar tarafından çalındığı bildirildi. Koruma parası ödemelerine rağmen yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren vatandaşlar hem çiftçi malları koruma başkanlığına hem de hırsızlara tepki gösterdiler.

Nazilli ve çevresinde son 2 hafta içerisinde fiyatı 3 bin ile 6 bin YTL arasında değişen onlarca motorun sökülüp çalındığını belirten çiftçiler, “Bir motorun sadece sökmesi saatler alır. Oysa çiftçi malları koruma başkanlığı 24 saat devriye gezdiğini söylüyor. Ama yaşanan hırsızlık olayları da bir türlü azalmıyor. Ya bu teşkilatı lav etsinler, ya da görevini iyi yapsın” diyerek boşuna koruma parası ödediklerini söylediler.

Su motoru çalınanlardan Ali Akgül isimli çiftçi “Bu hırsızlık olayları ne zaman sona erecek merak ediyorum. Daha önce 3 ineğim çalındı. Şimdi de su motorum. Zaten üretimden para kazanamaz olduk. Şimdi de tüm varlığımızı hırsızlar götürüyor. Dünyada hakkımı alacağımdan ümidim kalmadı ama, ahrette iki elim yakalarında olacak” sözleriyle hırsızlara ateş püskürdü.

İki motorunu birden çaldıran Mecit Onuk, isimli çiftçi de yaşanan hırsızlık olaylarından dert yanarak yetkililerden yardım istedi.
kenthaber